Brooklyn Special Effects IPA

Det är lätt att ha bråttom. Jag såg en ny burk märkt Special Effects på snabbköpet och undrade i mitt stilla sinne över vad som lett Brooklyn Breweries att överge flaskan som denna trevliga alkoholfria öl dittills bott i. Först efter att ha sett den ett par gånger till, noterade jag undertiteln “ipa”. Jomenvisst. Gamla fina Special effects är visst en hoppy lager, så var det ja. Raskt åkte ett par burkar i korgen, och så någon dag senare gavs tillfälle att testa. 

De ytterst snarlika etiketterna och titlarna till trots är dock de två specialeffekts-ölarna allt annat än lika. Nej, Ipan är lätt vattnig, hetsigt humlig, med en arom av rakvatten, citronzest och kemikalieförråd. Efter ett par klunkar rinner den dock nerför strupen med visst behag, ja, det är ingen lysande öl, men den är inte något bottenskrap heller. Kanske köper jag den igen – om alternativen är få eller känns lite uttjatade. 

Två och en halv begreppsförvirring av fem möjliga.

2 reaktioner på ”Brooklyn Special Effects IPA

  1. Absolut, kul med nya bloggar! I teorin är vi fler som skriver här men det har varit lite si och så med aktiviteten på senaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.