Kedaj på väg

Ibland är livet krångligt, och inte hjälper det att ha principer. Som att man varken vill köra och hämta sin kebabpizza (för då hade ju Avestas version varit lockande för en själv som Lundabo), eller vill använda de moderna slavdrivare som tar ut en ohemul avgift från såväl en själv som den hårt slitande restaurangen (eller pizzerian). Nej, på sant 1900-tals-manér vill man ju att pizzerian själv ska komma tutande i en liten, gärna vit, bil – och sen vill man betala kontant i dörren. För det låter sig faktiskt fortfarande göras, vad än alla digitala framstegskramare kan tro. Det finns dessutom flera alternativ även i en stad som Lund! Just den här gången föll valet på Palmyra, som 1. verkade undvika surdegen och dess magsurnande egenskaper och 2. verkade vara nån slags pizzeria med en baskompetens i kebab. Såhär i efterhand kan jag inte på något sätt redovisa för hur kriterium 2 sågs som uppfyllt från ett snabb-besök på deras hemsida. Och ja, vi letade på nätet. Det gjorde man fantamig på 1900-talet också, kom inte och säg nåt annat. Även om man kanske oftare ögnade igenom en pappersmeny som kommit med förra leveransen.

Hursomhelst. När sedan vår last century style kebabpizza anlänt via dessa antediluvianska logistiska metoder, hur var då pizzan? Ja, jo, den var … kompetent. Den där grönspräckliga vitlöks-olje-kuckelimucken var smaklig, kebaben var hackad (ve den som lägger på den klart underlägsna hyvelkebaben!), och degen inte alltför degig. Ingen hade heller fått för sig att slänga på en hel sallad (dvs tomat, isbergssallad och gurka, dessa grundpelare för det som kallas sallad). För denna sallad hör hemma på det som kallas Kebabpizza Special. Vanlig kebabpizza ska icke ha sådant grönt, endast feferoni och möjligen lök. Så. Om Palmyras kebabpizza? Allt i allo, högst smakligt – om än inte på långa vägar nära att detronisera Avestas skapelser. Framtida försök får utvisa om Palmyras kebabpizza kommer stå som herre på täppan i den till synes relativt exklusiva kategorin icke-surdegs-kebabpizza med egen utkörning. Den som lever får se!

Tre och en tredjedels feferoni av fem möjliga. 90 kr, gratis hemleverans vid beställning över 150 kr, Palmyra Pizzeria, Lund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.