Likt mycket annan före detta fulmat har korven fått sig ett uppsving på senare tid. Ni har säkert märkt att man i vanliga matvaruaffärer numera hittar mängder med korvsorter, och i ett hörn med chockerande prislappar brukar det även finnas färska korvar. Men om man bor i Malmö behöver man inte nöja sig med det trots allt taffliga urvalet inne på hemköp. Nej här kan man uppsöka Korvhuset, som finns på två platser i stan.
101 sorters korvar stoltserar de med. Jag brukar köpa hem lite olika när jag knatar förbi efter jobbet. Ägaren tipsar gärna om olika sorter, igår kom jag hem med färsk rosmarinsalsiccia som smakade utmärkt tillsammans med evighetsbubblad tomatsås och pasta. Deras färska mergues smakar utmärkt, och det gör också bästsäljaren chistorras, och de olika chorizos och trollkorven.
Blir abstinensen för stor kan man sluka någon av de sorterna som finns på grillen direkt på stående fot. Det passar ofta utmärkt med en stödkorv till mellanmål.
Så glöm Orvars Korvar borta vid hansa, och omfamna istället Malmös riktiga korvfinsmakarhak.
101 sorters kurv och ingen alheira. Det var dåligt.
101 sorters korv och ingen biera. Det var dåligt.
För kurvar kräva dessa drycker!
Kanske “Ölhuset” med 101 sorters öl kan öppna vid sidan om? Ett spirande samarbete förutspås…
Bra idé! Kan ingen ringa han från vildgrispuben i Lund, han nappar säkert på det, han är ju arbetslös sedan helgen.
Marian ska enligt uppgift ägna sig på heltid åt sina modellflygplan från och med nu.
101 sorters modellflygplan?
101 sorters kurwa? Vad är det för j-a stad egentligen??
Letar matinspiration och får en träff på “101 korvar” Underbart! Hoppas de skriver ut näringsvärdena med … Men nää … Inte en endaste korv redovisas på sidan.
Varför inte döpa om sidan till … Ja … Något lämpligare? “Korvkritik” kanske?
Vi är tacksamma för förslaget men möjligen är den föreslagna titeln något i smalaste laget, med tanke på de ämnen som bloggen hittills avhandlat. Icke desto mindre ska vi ha det i åtanke.