312 (11590)

Innan den amerikanska vågen av smakrika öl nådde Sveriges kuster var USA känt som ett rätt smaklöst öl-land. Denna tradition vill nu 312 återupprätta.

Detta är en väldigt slätstruken öl och jag vet inte riktigt vad an ska ha den till. Den är inte äcklig på något sätt, den är bara ett neutrum. Den har ingen syra, den har en mild strävhet. Den har ingen kraftig smak, den har en ton av sirapslimpa.

312 kallas för en “urban wheat ale” på flaskan och det är fint. Om det är så här den sortens öl smakar så tror jag att jag respektfullt avstår från att  fortsätta utforskningarna av just den hyllan på systembolaget.

Tre sears tower av fem möjliga

4 reaktioner på ”312 (11590)

  1. Är det något amerikanskt du ska undvika förutom bud och miller så är det deras veteöl. Det är ett välkänt faktum bland oss ölnördar att amerikaner inte kan konsten att brygga ett anständigt veteöl.

  2. Detta visste jag inte men nu gör jag det. Denna smakade överhuvud taget inte som en veteöl. Tacka vet jag en Martini (71014), det syrliga guldet från Kassel!

  3. Jag vill minnas att den var ok men inget att skriva hem om heller fast på den punkten får jag göra en reservation för att den inte var kvällens första öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.