Ambar especial (1545)

Var det bara en dröm? Har den här ölen aldrig hänt? Den var upphälld framför mig i ett glas från en känd småländsk möbelnazist men nu är den borta. Ingenting återstår utom en milt buddistisk känsla av tomhet. Jag drack detta glas med Ambar especial men inga förnimmelser gjordes och inga finns kvar.

Den mänskliga hjärnans största begränsning är att den inte kan föreställa sig tomhet. Vi kan inte föreställa oss universum utan tid och rum som vi känner dem så vi förstår inte universums ursprung. Vi kan inte föreställa oss ett tillstånd som inte utgår från de intryck som våra hjärnor gör så vi börjar tro på ett liv efter döden. Den redan nämnda buddistiska filosofin kretsar helt och hållet kring förståelsen av och sökandet efter en total tomhet. Trots tusentals år av filosofi och naturvetenskap har vi inte kommit särskilt mycket närmre förståelsen av det som inte är. Ambar especial kan hjälpa oss på vägen.

Månen berättar mig i silvene runor om ölen som icke är och det är Ambar especial. Det är nästan kusligt att låta droppar av denna dryck rinna ner i halsen. Den borde göra något, smaka något eller kännas något men om du får någon sorts förnimmelse alls av Ambar especial så är det blott skuggan av en fantomsmärta.

Ambar especial är ölens antimateria

8,90 kronor på systembolaget, nummer 1545 i katalogen

Ingen total tomhet av ingen möjlig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.