Ångestattack på Tjärhovsgatan, 18:13

Detta är Sverige. Så här kommer det att se ut nu fram till någon gång i april. Det blir ju lite mörkare först förstås. Men klimatet kommer att vara ungefär detsamma. Det kommer att hata dig fram till sommaren.

Detta är du. Du kämpar hemåt genom det vita helvetet. Så här kommer du att ha det i många månader till. Sedan kommer en kort tid av nära anständighet och du glömmer alltsamman. Men snart är du tillbaka på en kall och blöt Medborgarplats. Så håller det på. Korta stunder av värdighet och långa perioder av lidande. År efter år. Tills du dör.

5 reaktioner på ”Ångestattack på Tjärhovsgatan, 18:13

 1. Hur andra än barn och hundar kan uppskatta snöns ankomst övergår mitt förstånd. Lyckligtvis är vi snöfria här nere än så länge, men det är väl bara en tidsfråga innan ett 15 mm tjockt täcke och stoppar all civilisation för ett par månader.

 2. Möjligen är det så att alla som uppskattar snö HAR barn eller hundar.

  Att sommar är bättre än vinter i de flesta avseenden må vara obestridligt, men det innebär inte att all snö är lika illa som all annan snö. I själva verket är snön en tröst för oss som är utlokaliserade till de nordliga provinserna. Äntligen kan vi få kompensera all avund och alla mindervärdeskänslor i förhållande till uppblåsta nollåttor med vetskapen om att vår snö är BÄTTRE än er. Vår är vit, puderartad, fluffig, ibland kramig och endast undantagsvis slaskig. Vår vinter är helt enkelt bättre än er i alla avseenden utom ett: er är så välsignat kort.

  Vintern är ett elände, men den uthärdas lättare om man får en chans att göra de rätta jämförelserna. Så tack för bilderna, Johan.

 3. Det vita gucket är sjukt jävla jättedåligt när man måste ut i det och det har kört nån jävla “reclaim the streets mellan hemmet och arbetsplatsen”-dansfestival.

  Om man däremot är lite ledig, avslappnad och inte alltför full (och gärna i trevligt sällskap) så har det vita gucket en social funktion i att man kan berätta trivialiteter som att det vita gucket är mycket ljusare än nylagd asfalt eller att man kan inbilla någon att det ser ut som en ängel om man lägger sig på rygg och flaxar med armarna.

 4. Roine: Det där är ju en populär teori helt i klass med “torr kyla” etc. Faktum är dock att den fasta snön kommer sig av: 1. Avsaknad av salt (på grund av jämtländsk macho-kultur) som dessutom ger 8 månaders livsfarlig halka och 2. Att det är något alldeles förbannat kallt (nej, mycket, mycket kallare än i södra Sverige, i alla avseenden). Man bör alltså se snön som en indikator på andra förhållanden eftersom, som sagt, endast barn och hundar tar del av snön i sig.
  Kalle: Jag måste säga att jag nog aldrig har känt en sådan brist på trivialiteter att tala om men det är fortfarande det bästa argumentet för snö som jag har hört.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.