Årets julöl

mariestad

På bilden ser du årets julöl. Ja, det är en Mariestads export. Oroa dig inte över att det är en storsäljande spendrupsöl, oroa dig över att du inte har fler i kylen. Julen handlar i slutänden inte om att dricka någon särskild sorts öl. Julen handlar i slutänden om att dricka tillräckligt många öl. 

Vi här på Gödsvinet har mot bättre vetande druckit, beskrivit och tagit sneda bilder på julöl under flera års tid bara för att kunna konstatera att julen hör den ljusa lagern till. En stor stark att bära dig genom snö, mörker och golgatavandringar genom Gallerian.  

Det finns julöl som går att dricka så länge som man inte gör det i samband med julmat och julen är därmed den sämst valda tiden att testa den. Om du måste dricka en julöl så gör det i mars.

Den öppna brasan brasar bättre och granen grönskar grannare efter en slätrakad öl från fabriken i Vårby. Julen är barnens högtid och inget är så barnsligt som en lite för varm Spendrups. 

Så släpp vad du gör och fyll upp kylen med en enkel öl för en svår tid. Det lackar mot jul och julefriden kommer till den som vet att göra förberedelser. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.