Brewdog San Diego Scotch Ale (11755)

san diego scotch ale

För snart ett år sedan blev Gödsvinet Vällingby inbjudet till en provsmakning av Brewdogs Tactical Nuclear Penguin. Det var vår högst uppskattade läsare Gumae som insett att händelser inte har hänt om ingen har bloggat om det. Den dyra Tactical Nuclear Penguin hände verkligen. 

Nu står det åter en exklusiv öl från Brewdog och väntar på att få bli till. Det är en San Diego Scotch Ale och denna gången kommer ingen att bjudas på något. Jag motiverar det med den matematiska tekniken division, ett av de fyra räknesätten om du minns dem. Den totala mängden öl delat med antalet personer som dricker blir vad som blir över till mig själv. I enlighet med den ekvationen har jag maximerat mängden i det glas som gör mig sällskap alldeles här vid tangentbordet. 

San Diego Scotch Ale är en öl som har lagrats på whiskeyfat fullmatade med romindränkta russin. Varför inte?

Denna öl är långt mindre exklusiv än nämnda Tactical Nuclear Penguin men de delar den fruktiga portvinssmaken. Det är förstås russinen och de har sällskap av ett par skivor mörkt bröd och ett par andra livsmedel som du ändå aldrig kommer kunna associera med öl. 

Smaken är potent. Du kommer inte att vilja ha två. Kanske önskar du att du trots allt delat med dig. Den är god. 

Låt mig säga något om tillgången för att jag tror att den säger något om ölen även om jag inte vet vad. 

I Stockholm finns det tre exemplar kvar och ett av dem försvinner snabbt, överst i ett höghus i Vällingby medan jag skriver detta. Snart finns det bara två och båda står på en hylla på Systembolaget passagen i centrala Stockholm. 

I Malmö finns det en flaska, på mitt gamla systembolag vid Mobila. I Göteborg finns det en flaska i Nordstan, i Uppsala en på Dragarbrunnsgatan och ytterligare en bor i Skellefteå. I Härnösand finns det hela fem stycken.

På systembolaget vid Järntorget i Fagersta finns det en hylla med 39 flaskor Brewdog San Diego Scotch Ale. Så du vet vad du hittar dem. 

Även om du inte skulle råka bo i Fagersta så kan en sådan flaska vara värd resan

119 kronor på systembolaget, nummer 11755 i katalogen

Fyra halsbrännor av fem möjliga

2 reaktioner på ”Brewdog San Diego Scotch Ale (11755)

  1. En mycket trevlig kväll var det! Kul att de då och då släpper några öl som är lite outside the box! Till min stora glädje fick jag förra veckan veta att Brewdog öppnar en egen bar på St:Eriksgatan i mars! Kommer bli spännande att se vad för specialare som kommer finnas att avnjutas.

  2. Det är faktiskt ganska häftigt, hoppas på en trend med intressanta bryggerier som öppnar egna pubar i Stockholm, det verkar ju vara några på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.