Den 17:e maj 2012

Det är den 17:e maj och Norge firar sin nationaldag. I Sverige firar vi folknykterhetens dag men det är inte samma sak. Inte alls.

Att fira den 17:e maj innebär att man klär ut sig i folkdräkt och paraderar ner för en centralt belägen gata. Vad det innebär att fira folknykterhetens dag är något jag inte fått klarhet i men jag fruktar det värsta.

Det är inte lätt att vara norsk men det är svårare att vara nykter. Lyckligtvis är jag ingetdera.

Detta är det 400:e inlägget jag skriver för Gödsvinet och jag känner mig trött. Orden anmäler sig fortfarande för tjänstgöring men mina order övertygar inte längre. Varje ny ölrecension är bara ännu ett slag i ett krig utan slut. Vad är meningen med allt detta?

Missförstå mig inte, Gödsvinet är fortfarande Internets förstasida och samtidens bästa hopp om den svenska folkbildningen. Vi har inte för avsikt att sluta göra det som vi uppenbarligen gör bäst. Ändå uppmärksammar jag mitt 400:e inlägg eftersom jag inte längre är lika övertygad om att det blir ett nummer 500. 

Kanske kommer det en dag då allt är sagt, alla frågorna besvarade och alla flaskorna är tomma? 

5 reaktioner på ”Den 17:e maj 2012

  1. Stänga igen vällingbykontoret!? Här är en person som kommer sakna dina inlägg väldigt mycket ifall det inträffar.. Har alltid ett par fina flaskor i kylen som kan prövas och recenseras ifall du någon gång saknar något att skriva om!

  2. Tack Gustav, mycket vänligt. Vällingbykontoret fortsätter nog att vara öppet men likt så många verksamheter i Vällingby kan aktiviteten komma att variera.

  3. Ge inte upp Johan! Jag hoppas att du finner inspirationen igen. Ni liksom vi (Ölrådet) skriver inte en massa skit som “idag har jag varit och klipt mig” och annat dravell. Bra och informativa inlägg…fortsätt gärna så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.