Errazuriz estate pinot noir 2008 (6294)

Jag tror inte att jag förhäver mig om jag påstår att jag är en av världens ledande auktoriteter på viner av pinot noir. Det är ett etablerat faktum som redan bevisats här. Självklart gjordes det viner av pinot noir innan jag började dricka dem men jag har ännu aldrig träffat någon  kännare som kan förklara varför. Naturligtvis berättar jag detta av en anledning. Det är något du måste veta innan du läser nästa mening. Errazuriz estate pinot noir är inget bra vin av pinot noir.

Vad är då ett bra vin av pinot noir? Ett bra vin av pinot noir är ett vin som åtminstone avlägset smakar pinot noit. Errazuriz estate smakar vattnad cabernet sauvignon. Eller armhåla. Någon av de två sakerna. En pinot noir har en lätt, frisk smak av bobs blandsaft men Errazuriz smakar som det där vinet du serveras med servitrisens tumme i glaset på någon strandrestaurang i Rimini. I egenskap av världsledande auktoritet på pinot noir vet jag förstås att pinot noir kan smaka på en rad olika vis. Min poäng är att ingen pinot noir kan få tillåtas att smaka som Errazuriz estate. Det har vi sangiovese och bristfällig hygien till.

Förmodligen fungerar Errazuriz ganska väl till pastarätter med skinka eller nästan vad som helst med en röd triangel på. På flaskans etikett rekommenderar de grillad lax eller en kall avokadosoppa. Errazuriz estate pinot noir kan med sin imponerande syra nog sära köttet från benen i en mustig gryta eller avlägsna färgen från skrovet på en båt beroende på vilket behov som uppstår först.

Vet du hur man kan vakna med huvudvärk dagen efter det att man druckit rödvin?  Om man väljer Errazuriz så behöver man inte vänta så länge. Denna trendiga pinot noir från Chile levererar morgondagens bakfylla redan idag.

Det finns dock bra saker att säga om Errazuriz också. Flaskan har skruvkapsyl. Det var väl det. Men skruvkapsyl är bra!

89 kronor på systembolaget, nummer 6294 i katalogen

Två svaga Pinochet noir av fem möjliga

3 reaktioner på ”Errazuriz estate pinot noir 2008 (6294)

  1. Tyvärr är de röda trianglarna avskaffade på läkemedel, och jag antar att du varken menar KZ-märkena eller tjack-ecstasy?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.