Gaffel kölsch (1320)

GaffelDu minns att jag skrev en recension av Früh kölsch i augusti 2014. Det var en recension som överträffade till och med Gödsvinets högt ställda ambitioner för osaklighet. Det var kanske mitt finaste verk i det avseendet.

I recensionen från 2014 återkom flera gånger en jämförelse mellan Früh och Gaffel, två av de stora kölschen i Köln. Sanningen är förstås att det är en helt onödig jämförelse eftersom det är två i princip identiska öl.

Därför är det bara naturligt att Systembolaget i all sin paternalistiska välvilja gjort valet åt dig. Früh är ute ur hyllorna och Gaffel tog den första mars i år dess plats. Det finns ingen anledning att protestera och – vad viktigare är – inte heller någon mening.

När vi ändå pratar om smak så ska det sägas att varken Früh eller Gaffel smakar särskilt mycket alls, vilket ytterligare underlättar valet.

16,90 kronor på Systembolaget, nummer 1320 i katalogen

3 Früh av 5 möjliga

5 reaktioner på ”Gaffel kölsch (1320)

  1. Trevligt att återigen se Vällingby peka med hela handen, även om det är på ett sådant ämne som tysk öl, där vi väl aldrig lär dra jämnt.

    Detta sagt. Ovän av oordning noterar som ställföreträdare för Kalle att Gaffel får 3/5 medan Früh fick 4/5. Hur var det egentligen med likheterna?

  2. Ah, jo, det där fenomenet har jag varit med om själv, speciellt med italiensk öl jag släpat hem till Sverige.

  3. Snart tre månader sedan detta inlägg 🙁
    Är Gödsvinets storhetsdagar över?

  4. Vi upplever onekligen en gudlös och fruktlös torrperiod men det är förstås inte slutet på någonting, vore trist om Gaffel kölsch blev det sista som skrevs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.