Jämtlands julöl (11382)

jamtlands julolJulen kommer även till Jämtland och när den gör det är jämtarna redo för den. De har en dryck som ger dem styrka att klara av den och mer. Ingen vet hur den görs men ingen tvivlar på att den fungerar. Man måste dock nog vara jämte för att anse att den smakar väl.

Jag känner Jämtland och jag känner Jämtlands bryggeri. Under fem år och den bättre delen av ett sjätte bodde jag i Östersund. Öl från Jämtland är nästan aldrig dålig men detta är en julöl och en julöl är en julöl även i den norra republiken.

Om någon kan förklara varför en julöl måste vara sur så går det bra att ringa mig. Säg mig åtminstone om nykterhetsrörelsen är inblandad. Godtemplarmaffian i Riksdagen? Det måste vara de.

Jämtlands julöl är en sur öl för en sur tid och som sådan är den bättre än många. Hantverket är aldrig mindre än bra på Jämtlands bryggeri. När jag säger sur hör jag någon säga maltig och jag vet att det är rätt men vidhåller ändå att den är sur. Med söta inslag.

Kan någon säga varför?

26,80 kronor på systembolaget, nummer 11382 i katalogen

2,5 Captain Cook av 5 möjliga

2 reaktioner på ”Jämtlands julöl (11382)

  1. Drack en Jämtlands Julöl igår för att jag hade hört mycket bra om den, men jag tyckte att den smakade alldeles för beskt och surt, lite fruktigt också. Märkte inte alls av de toner av rostad malt och knäck som jag läste om på internet.

    Var det något fel på den flaskan jag fick eller ska den smaka så surt och beskt? Fick nästan tvinga mig i det sista.

  2. Det är naturligtvis svårt att svara på men Jämtlands brukar hålla en jämn kvalité. Personligen ser jag det bara som ett tecken på att du har levande smaklökar och att julölen smakade som en julöl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.