Kampen mot mjölkdrinken måste vinnas

Giftblandare

Mjölk är ondska, det finns inget annat sätt att se det. Trots att detta påstådda livsmedel är skadligt, äckligt och i största allmänhet bisarrt så indoktrineras Sveriges barn och ungdomar till att konsumera stora mängder av det. Detta måste stoppas.

Om amerikansk skolmat är känt för något i Sverige så är det att den definieras av mäktiga livsmedelsproducenter. Rätt eller inte, det är något vi tror oss veta om USA och vi gillar det inte i Sverige. Ändå minns jag, vagt, min lågstadietid som en enda lång reklamfilm för Arla. Det var dumheter om “starka barn” och “starka ben” som vi utan motstånd lät fylla våra små huvuden med.

Arla sponsrade helt oblygt skolidrottstävlingar och blandade informationen om dem med information om mjölk. Detta var inget problem ens i Olof Palmes Sverige eftersom mjölk sades representera något gott.

Så vi blev mjölkdrickare och vi kunde inte bli något annat. När jag slutade konsumera både smör och mjölk vid ung ålder ansågs detta vara en subversiv och i grunden ohälsosam handling.

När Margaret Thatcher som brittisk skolminister drog in mjölken från skolmatsalarna gjorde hon detta utifrån sin stora inneboende godhet. Ok, hon ville spara några pund men resultatet var hur som helst bra. Ändå drog hon på sig det svåravlivade öknamnet “Thatcher the snatcher” efter den reformen och mjölken var snart tillbaka i matsalarna. Det är därför alla brittiska skolbarn har så fina tänder.

Varför skulle någon kunna få för sig att blanda detta vita gift med alkohol? Det är en svår fråga och nästan alla svar är nedslående. Kanske kan en styv fördelning mellan alkohol och mjölk neutralisera och rena den smutsiga kovätskan men med samma förklaring hade man lika gärna kunnat blanda med motorolja.

Ja, jag har sett “The big Lebowski” och ja, det är en av världshistoriens bästa filmer. “The man with the golden arm” är världshistoriens kanske bästa bok men den får mig inte att vilja testa heroin. Ändå hade karaktären “The Dude” i “The big Lebowski” en radikal effekt på konsumtionen av White Russian. Filmen visades på TV en gång kring tiden då jag brukade sälja sprit på den Blekingska Nationen i Lund och konsumtionen av mjölk gick genom taket.

Jag försökte blanda så äckliga White Russians som möjligt på Blekingska och jag tror jag lyckades avskräcka en del ett tag men jag känner till åtminstone ett återfall.

Vad gör mjölkdrinken så vedervärdig? Mjölken gör mjölkdrinken så vedervärdig. Mjölken och de som dricker den. De säger att man inte skall dricka mjölk och öl ur samma glas och jag skulle inte kunna hålla med mer. Enligt sägnen skall dessa två vätskor reagera negativt på varandra på samma sätt som vampyrer reagerar negativt på vigvatten. Jag vet inte om detta är sant men det låter fullständigt rimligt. Godhet och ondska kan inte drickas ur samma kärl.

Kampen mot mjölkdrinken går vidare och det är en kamp som måste vinnas. Varje gång du öppnar en tetra och häller upp ett glas med det vita giftet hjälper du den ondska som hållit dig i ett strypgrepp sedan du var barn.

Det behöver inte vara så här, säg nej till mjölk

9 reaktioner på ”Kampen mot mjölkdrinken måste vinnas

  1. Om inte jag helt missminner mig så drack du mjölk om än lite så sent som för några år sedan. Något med att ditt skelett behövde det.

  2. Martin: I själva verket har jag en liter äcklig kovätska i kylen nu, visserligen spåren av din märkliga konsumtion men jag får stå ut med den på samma sätt som jag under mina fiskedagar stod ut med stora mängder fluglarver i kylen.
    Jonas: Det är mjölken som talar.

  3. Förresten Martin, för bara några dagar sedan såg jag dig sitta och bälga i dig öl. Snacka om en obekväm sanning!

  4. OK. Skall man dricka öl så vill man ju dricka från världens bästa ölnation Belgien. Den totala mängden jag fick i mig var högst 10 cl. Och det smakade mest som jordgubbssaft men en ton av spya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.