Louis Cheze 2009 (94411)

Jag ska vara fullständigt uppriktig med er: Jag kände bara för ett glas vin. Egentligen var jag aldrig ute efter att skriva en recension.  Nu är korken är dragen och glaset är fyllt. Vi får väl göra det bästa av situationen när vi ändå är här.

Allt bra annars? Lite kyligt i luften nu… höstaktigt…men hösten är fin på sitt sätt. Tänkte bara dricka upp det här glaset…det är ok om du har andra saker att läsa.

Kvar? Det kanske är lika bra att jag berättar hur vi hamnade här. Att jag tar saken från början. Denna vecka har bjudit på tre föreläsningar, ett par seminarier, några möten, två forskningsprojekt, fyra ouppklarade ärenden, en fransk förfrågan, ett holländskt hot, 96 telefonsamtal, 2000 sidor text, en tågexpedition till Sundbyberg och ungefär 900 mil på gröna linjen. Nu tar jag ett glas vin, ok? Veckans första, tro det om du vill.

Och vilket vin! Smakrikt och runt med en förtjusande arom men med en mycket diskret strävhet. Inte ett spår av fat. 100% syrah.

Av någon anledning är flaskans etikett väldigt mån om att berätta om all granit som finns i marken där druvorna till detta vin odlas. Det finns många skäl till att öppna en flaska som denna men geologi är inte ett av dem. Det är åtminstone inte mitt.

89 kronor på systembolaget, nummer 94411 i katalogen

4 livräddare av 5 möjliga

2 reaktioner på ”Louis Cheze 2009 (94411)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.