Mohawk vs Amarillo (1415)

Mohawk vs Amarillo ingår i systembolagets tillfälliga sortimente under våren. Nej, den är inte från det senaste släppet av nyheter på systembolaget. Gödsvinet testade denna öl redan i februari men som ett led i vårt pågående kvalitetsarbete recenserar vi den först nu när den provdruckits en andra gång.

Är detta något du är beredd att tro på? Ok, så här var det: Jag köpte och provdrack både denna och en annan mohawköl. Sedan provdrack jag fyra flaskor vin. När det blev dags att sammanfatta omdömena var jag för upptagen med att diskutera utländska valsystem och byta musik på stereon i 23-sekunders intervaller för att fullt ut fånga denna öls karaktär i skrift.

Låt oss försöka igen. Mohawk vs Amarillo är ett försök från Sigtuna brygghus att lära allmänheten skillnaden mellan amerikansk och brittisk humle och i förlängningen amerikansk och brittisk ale. Amarillo är en sorts humle från delstaten Washington i nordvästra USA. Delstaten Washington skall förstås inte förväxlas med den amerikanska huvudstaden med samma namn. I huvudstaden Washington DC dricker man inte ale gjord på amarillo utan ljuvligt spritosande malt liquor från en tvåliters genomskinlig flaska i en brun påse, om man inte råkar att vara en federal senator från sydstaterna, då dricker man precis vad som helst.

Mohawk vs Amarillo är en tung ale med en beska som träffar dig som en rattfull lantbrevbärare. Om den inte golvar dig så belönas du med en nyutsprungen frisk humle som är precis så mycket amerikansk västkust som man vill att den ska vara. Smaken är fruktig men ändå rustik och värd att tänka på.

29,90 kronor på systembolaget, nummer 1415 i katalogen

3,5 chinooker av 5 möjliga

En reaktion på ”Mohawk vs Amarillo (1415)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.