Nanny state (1947)

Ja, jag vet att den är alkoholfri. Jag tänkte att det kunde vara intressant att testa även en sådan. En annan anledning till att jag testar det alkohofria alternativet är att delar av personalen på systembolaget i Vällingby har börjat hälsa på mig. Det är inte många som får den äran, det är jag, den fruktansvärt frostbitna finländaren och damen som går runt på Vällingby torg och letar efter den femkrona hon tappade 1992.

Nanny State är en öl från det skottska bryggeriet Brew Dog och det är en bra början. Ölen bjuder på en rätt häftig stöt av humle men den dör på humles vis bort allt för fort. Sedan återstår mycket lite, eftersmaken är tyvärr lika vattnig som hos de andra alkoholfria ölen på systembolaget. En del av humlen sönderfaller i en mild fruktighet men det är allt. Brew Dogs Nanny State vill mycket och man måste ha respekt för att den verkligen försöker men det fungerar inte. Den är som en modig liten bil som försöker dra en alldeles för stor husvagn uppför ett berg.

För att vara en alkoholfri öl är detta ändå en acceptabel flaska om än det beror på att den allmänna standarden bland dem är mycket låg.

11,50 kronor på systembolaget, nummer 1947 i katalogen

Tre godtemplare av fem möjliga

8 reaktioner på ”Nanny state (1947)

 1. Är själv ett stort fan av Nanny State, smaken av humle och fläder är enligt mig rätt fantastisk men håller med om att eftersmaken kunde ha varit roligare. Kanske skulle det krävas mörkare malt eller mer bitterhumle (aromhumlen har de ju lyckats med).

  Likväl är det en bira som gör att jag någon gång kan vara den som kör bil. Jämfört med de andra alkoholfria är det enligt mig en 5’a.

 2. Jag instämmer med Lew. Det som saknas i denna är helt enkelt alkoholstyrkan, och den är inte så mycket att göra åt. För att vara alkoholfri är den fantastisk.

 3. Jag brukar köpa den ibland om man vet med sig man ska dricka öl på nån fest sent in på kvällen… där vid 0100-snåret funkar det perfa att börja med dom.. “varannan vatten” 🙂

  klart godkänd alkoholfri öl, dock helt utan kropp. dom kunde bumpat upp sötman i kroppen lite för att ge lite mer mouthfeel men annars är den helt ok tycker jag. bra pris också

 4. Har druckit den nån gång när jag skulle köra, och för att vara alkoholfritt är det ju fullt drickbart. Det är dock talande hur mycket bättre redan en öl med 3.5% alkoholhalt kan bli..

 5. Personligen tycker jag till och med en vanlig lättöl från vilken svensk lunchrestaurang som helst är godare, en Nanny State lättöl vore kanske en fullträff i den lättare viktklassen?

 6. Mjo, lättöl är, som klyschan säger, faktiskt riktigt trevligt till maten, i de fall man pga div omständigheter (exvis bilkörning) inte kan dricka något starkare. Likaledes är lättöl generellt sett mycket bättre än alkoholfri dito. Har inte satt mig och testat det sida vid sida med Nannyn, dock, och jag tror nog det kan vara en av de få alkoholfria som faktiskt hade kunnat vara bättre!

 7. Jag drar mig till minnes en dag på ett hostel i Washington då du av misstag råkade köpa alkoholfri öl. Och kommentaren efter en klunk var, jag kommer tillbaka om 10 min.

 8. Jag tror att jag skrev om det senast jag recenserade en alkoholfri öl, en störtebecker (?). Ja, 10 minuter var vad som krävdes för att gå tillbaka till spritbutiken, handla och återvända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.