Old Empire

Jag när en viss misstänksamhet mot öl i genomskinliga flaskor. Förvisso kan man ju på diverse alkemiska vägar göra ölen immun mot solens försök att skunka till den, men tja – är det inte snarare så att den öl man hittar på genomskinlig flaska allt som oftast inte precis har så mycket med öl att göra? Lite sådär ovetenskapligt tänker man sig att tja, eftersom Corona inte precis är öl annat än genom en definition så vid att den är meningslös, så blir den heller inte dålig. De där anekdoterna om McDonalds-hamburgare som håller sig åratal i rumsvärme gör sig liksom påminda, man kan verkligen se det framför sig: en postapokalyptisk scen, där någon ur ruinerna drar fram en back 150 år gammal Corona, som en grupp män (givetvis klädda i bitar av bildäck hopsydda med navkapslar, etc) glatt dricker, och drycken är lika friskt intetsägande som dagen den bryggdes.

Nåväl. Till saken. Old Empire är, sina vapenbröder i klar flaska till trots (Newcastle brun öl, någon? Innis & Gunn? Ah, jahaa, ni var sugna på en öl..), inte så pjåkig. Den har en viss anstrykning av apelsinjuice, men är på det hela taget en hyfsad IPA. Ingalunda humligast i klassen, inte maltigast, beskast, fruktigast – men klart godkänd. Tre glada överraskningar av fem möjliga.

2 reaktioner på ”Old Empire

  1. Ölrådets hatöl nr 1.typ…. fick 3.7 / 10 i betyg.. dock testad i början av vår ölkarriär när jag inte ens tyckte om IPA men har provat den igen rätt nyligen och den är fan inte god. tycker jag 🙂

  2. Gödsvinet syd kan inte helt utesluta att i tiden närliggande upplevelser av sk. fislager/meslager gett intrycket av Old Empire en oförtjänt positiv bias. Detta till trots har vi svårt att se hur det skulle kunna vara en hatöl nr 1 för oss – det finns så ofantligt mycket sämre ölupplevelser, som t.ex. ovan nämnda Newcastle Brown Ale eller Corona. Men kanske är Old Empire snarare en stark tvåa än en rak trea. Gödsvinet syd när en ambition att genom vidare tester fastslå hur det ligger till med den saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.