Pistonhead Hot Roddin´ Lager (1432)

Äh, jag vet inte. Det är väl egentligen inget fel på den här ölen men man letar förgäves efter något som är helt rätt. Det är en enkel öl vars enda verkliga kännetecken är en något förhöjd maltsmak.

Karaktären på ölen är egentligen ganska talande. Detta är en öl som marknadsförs som om den skulle kunna säljas på Carlings. Flaskan och etiketten försöker säga att detta är en ungdomlig öl för rockers i samhällets utkant. Den engelska texten om vilka humlesorter som ingår för tankarna till Flying Dogs gonzo-öl för personer vars alternativa livsstil med åren begränsats till valet av öl.

Ändå är detta en öl som bryggs av Spendrups, samma bryggeri som brygger en betydande del av alla stora stark som säljs i Sverige. Spendrups har förstås ingen avsikt att stillasittande se på när många små bryggerier tar över ett kapitalstarkt kundsegment av självutnämnda ölkännare. Detta är alltså deras svar, eller en del av det.

Nu är detta dock inte en speciellt spännande öl. Smaken är allt annat än överväldigande men jag ser inget problem med att dricka några sådana här direkt ur flaskan till exempelvis grillat eller något asiatiskt. Mer än en kommer nog att konsumeras i sommar ifall denna tillfälliga produkt på systembolaget introduceras i det ordinarie sortimentet. Inte minst det överkomliga priset talar för detta. 11,50 kronor på systembolaget, nummer 1432 i katalogen.

Tre pr-konsulter av fem möjliga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.