Rodenbach grand cru (1691)

Det finns nyheter på systembolaget som försvinner snart, det finns de som dröjer kvar lite längre och det finns de som inte blir sålda i systembolagets butik på Ångermannagatan i Vällingby. Rodenbach grand cru är en nyhet som stannar och det är definitivt en som ingen köper på systembolaget i Vällingby. Förlusten är helt och hållet Vällingbybornas.

Rodenbach grand cru är en flamländsk, brun öl som avtjänat två år på fat. Under denna tid hinner ölen utveckla en mångfacetterad personlighet som inte nödvändigtvis är återanpassad till samhället. Rodenbach grand cru är ett udda element i det ordinarie sortimentet.

Ölen är friskt syrlig med en sötsur, kvardröjande eftersmak av fruktkarameller och lakrits. Det är som en belgisk fruktöl utan frukten, vilket förstås delvis har att göra med att belgisk fruktöl ofta tillverkas just genom att någon patologiskt uttråkad belgare häller exempelvis stora mängder körsbär i öl av exakt samma typ som Rodenbach grand cru. För min del får de gärna låta bli med det.

21,90 kronor på systembolaget, nummer 1691 i katalogen

4 tunnor av 5 möjliga

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.