Sanpellegrino Limonata

Favoriten i läskhyllan.

Sanpellegrino är en av mina laster sedan en kortare tid tillbaka. En kall fining i kylen som inte grumlar de små grå är ypperligt. Mina tidigare läsktester har varit en del ris men nu kommer en ros.

Det finns gott om billig slentrianläskeblask i mer eller mindre stora och anskrämliga förpackningar. Att Sanpellegrino stoltserar med 16 % “real juice” säger ju också en del om läskgenren generellt. Limonatan är en pärla. Serverad så kall som den förtjänar är det en perfekt balans av uppfriskande syra och balanserande sötma. Med en tillhörande espresso är Zeta´s konstruerade medelhavsromantisering inte långt borta. De runda, karaktäristiska flaskorna påminner om barndomens somrar vid Rivieran, 200 ml är allt som behövs.

Flaska: 4
Smak: 5
Känsla av exklusivitet/gödighet: 4
Nils subjektiva drickupplevelse: 5

Ka du sige hvornar smager en Sanpellegrino Limonata bedst? Hvergang.

10 reaktioner på ”Sanpellegrino Limonata

 1. Den här sidan blir bara stekigare och stekigare. “Jag minns mina somrar på Rivieran !” JUST DET

 2. Faktiskt exakt vad jag tänkte, “ja där är ju något man kan relatera till”. Kommer det att bli ett inlägg om detta? Ja, det kommer så klart att bli ett inlägg om detta.

 3. I husvagn resp tält kanske ska tilläggas. Inte desto mindre nostalgi för det, snarare tvärtom.

 4. Hej Hugo!

  Du hittar originalet t ex på butiken Cajsa Warg i Stockholm (jag brukar ha vägarna förbi butiken vid S:t Eriksplan). Där finns en del andra roliga matartiklar också fast det är inga Lidl-priser direkt.

  MVH

  /Nils

 5. De har ett mycket brett sortimente av drycker som denna i hipsterhägnet på Urban Deli vid Nytorget.

 6. Någon som vet var denna fantastiska dryck finns att köpa någonstans i Göteborgsregionen? Att den ska vara så svår att hitta, den är ju top nodge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.