Schneider Weisse mein grunes tap 4 (1507)

Ingen sorts öl är så hemsökt av extremistiska böjelser och avsteg från god smak som veteölen. Det finns för sura veteöl, för beska veteöl, för fruktiga veteöl, för jästiga fruktöl och en lång rad veteöl som placerar sig någonstans i smakregistret mellan skumbanan och magsyra. Schneider Weisses ”Mein grunes tap 4” tillhör inte någon av dessa kategorier, detta är en av de goda veteölen.

Beskan i denna öl tillhör de mer diskreta bland veteöl jag druckit utan att den på något sätt är vek och oengagerad. Istället ingår den i en välkomponerad balans med en fyllig smak av bröd och frukt och en förhöjd men inte extrem syra. Det är en frisk veteöl för sommarsäsongen som imponerar mer än någon annan veteöl i denna genre.

Schneider Weisse är bryggd på ekologiska råvaror i den vackra bayerska småstaden Kelheim, där de även brygger tungviktsölen Aventinus som Gödsvinet recenserade för lite mer än ett år sedan. Jag rekommenderar en ”Mein grunes tap 4” framför en sådan och ganska mycket annat när som helst.

21,90 kronor på systembolaget, nummer 1507 i katalogen

4 tap av 5 möjliga

 

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Trackbacks är avstängda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.