Spendrups premium pilsner (1409)

Är detta verkligen en ny öl? Den lilla lappen över hyllan på systembolaget i Vällingby hävdade det. Själv är jag tveksam. Det är inte så att Spendrups premium pilsner känns som en gammal väl. Möjligtvis känns den som ett betydelselöst men bekant ansikte i kön på Coop Extra. Jag har sett den här ölen någonstans förut.

Jag vet hur det här har gått till. Jens Spendrup, den spjuvern, vet att det mäktiga Gödsvinet brukar göra många av sina inköp i just denna butik i Vällingby. När han var i trakten för att överlämna de regelbundna mutorna till systembolagspersonalen passade han på att smyga över skylten med texten “nyhet” till sin egenproducerade standardöl för lite extra uppmärksamhet. Det är samma gamla historia. Grattis Jens, det fungerade.

Hur smakar då denna Spendrups premium pilsner? Inte så mycket. Den inleder lovande med en frisk maltighet men den faller platt. Det är som en Becks med mycket mindre eftersmak och Becks har inte särskilt mycket eftersmak. Ja, detta är till och med en vattnig öl. Är det en dålig öl. Nu blir det så där svårt igen. Nej, detta är en öl som är bra på att smaka så här. Detta är ölen för after work buffén på O’leary’s. När jag tänker på det tror jag faktiskt de har Spendrups öl där. Det är härligt när en öl finner sin plats. Men visst, detta är ingen rolig ölupplevelse.

11,90 på systembolaget, nummer 1409 i katalogen

2,5 citronvatten av 5 möjliga

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.