S:t Eriks & Mathias Dahlgren oktoberfest (11238)

mathias dahlgren

Vad gör en oktoberfestöl? Ingen vet och det är tur för Mathias Dahlgren. Han har ingen aning. 

Det finns en historia om oktoberfestölen, hur den blir till och varför. Det finns dock ingen beskrivning av hur den ska vara. Man ska veta det, innan man dricker S:t Eriks och Mathias Dahlgren oktoberfest. 

Här kommer nästa fråga: Vem är Mathias Dahlgren? Jag är rätt säker på att det är ett namn men om det inte tillhör den där rödhåriga killen som drack tändvätska så att det rök ur munnen i högstadiet så vet jag inte vem det är. 

Ok, så det är en kock, är du stolt nu?

En oktoberfestöl kan se ut hur som helst om man bara håller sig borta från München. Mathias Dahlgren ska nog akta sig för att visa sig ens söder om Donau. Om folket på Theresienwiese får reda på vad han kallar oktoberfest så kommer han att rätt snart finna sig i fel ände av en Maibaum.

Denna öl ser till att börja med inte inte som något man kan dricka i tyrolerhatt. Den har ingen skumkrona och du kommer aldrig leva att se en bayrare dricka en öl utan skumkrona. S:t Eriks och Mathias Dahlgren oktoberfest är platt som en planka.

På S:t Eriks vis är smaken som tillsatt i efterhand, som två händer rakvatten istället för en dusch. Som smak sett är den dock väl vald, som en fruktig ale på essens. Det här går att dricka om man gör det någon annanstans än i södra Tyskland under någon annan tid än oktober.

Två Zingo av fem möjliga

16;90 kronor på systembolaget, nummer 11238 i katalogen 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.