The Black Grouse & Cola (708)

Varför köper man en liten metallburk med färdigblandad whiskey och cola? Det är svårt att låta bli när man ser dem uppradade där i whiskeyhyllan. De är systembolagets smågodis, hade det varit en annan butik så hade burkarna legat i en korg vid kassorna.

Det är förstås en helt onödig produkt men har man 25 spänn för mycket så kan man lika gärna plocka med sig en burk hem. Kanske är detta vad man dricker på väg hem med flaskorna? Lite som den där chokladbiten folk äter i bilen på väg hem från stormarknaden.

The Black Grouse är den lite rökigare versionen av The Famous Grouse och det känns även genom ett par deciliter söt cola-läsk. Det smakar förstås inte illa men jag kommer inte undan känslan av att ha betalat för något jag kan göra bättre själv. Den som vill slippa det arbetssamma momentet med att hälla två olika vätskor i ett glas skall dock känna sig lycklig över denna nya produkt på systembolaget.

24,90 kronor på systembolaget, nummer 708 i katalogen

3 raggargroggar av 5 möjliga

4 reaktioner på ”The Black Grouse & Cola (708)

  1. Ser inte riktigt behovet av att blanda ut whisky, om den inte är förfärligt usel. Om minnet inte bedrar mig tillkom väl många drinkar under förbudstiden, just pga att svartspriten allt som oftast var så förfärlig..

    Detta till trots fick jag ett infall och testade whisky-soda häromdan, en drink jag alltid tyckt låter riktigt dum. Jag är inte säker på att JD + Pelegrino är orginalingredienserna, men den blev faktiskt inte hälften så dum som jag trodde den skulle bli.

  2. JD passar utmärkt med läskeblask. Om man bara är fritänkande nog att skippa colan kan det bli bra. Jag körde länge på JD och sprite, det är en killer combo.

  3. Ah, fast nu avsågs ju med soda alltså bubbligt mineralvatten. Fast jag kan tänka mig att JD + sprite kan fungera, har något vagt minne av att du bjudit på det..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.