Torsk på Malmö

Idag lagade jag fisk. Fisk som jag fångat själv. Jag spenderade stora delar av helgen i en liten båt på Östersjön med min pappa, och det ni ser på bilden är två av de torskar som föll offer för den utflykten. Jag pregade dem fulla med citron, lite bladpersilja, lade stora klickar smör här och var, sedan fick  de jäsa i ugnen ett tag.

Jag vet faktiskt inte vad jag mer ska skriva om det, jag ville nog mest skryta om att jag fångat fisk. Och det blev ju en ganska fin bild.

4 reaktioner på ”Torsk på Malmö

  1. [Halvkasst skämt om att torskarna skulle heta Magnus Hedman och Dulee Johnson]

  2. Då jag inte känner igen namnen i det skämtet du undanhöll oss utgår jag från att det handlar om sport, ett ämne där jag är att betrakta som analfabet.

    Men oavsett det, visst är torsk ett roligt ord.

  3. Jag undrar mest varför det kommit att innebära både förlust/misslyckande (“att torska”) och sexköp (också “att torska”). Är Gadus morhua ökänd i haven för att han med hjälp av fiskpengar får spruta sin mjölke i höger- och vänstervarv? Kan hans sexköperi ha att göra med att han sällan får napp (hehe) på fiskkrogen?

  4. Torsk är, enligt en bok med samma titel som var populär i pocketshop för ett antal år sedan, ett nedsättande omdöme på nästan alla språk men bara i Norden har det med prostitution att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.