Trappist Achel bruin (11104)

Det är inte varje dag som man testar en ny trappist. Det hade varit ohållbart. Idag är dock en sådan dag och det är jag glad för.

Trappist Achel Bruin är en oerhört nyansrik, fruktig öl som är mycket friskare och, för att vara uppriktig, behagligare än den genomsnittliga trappisten. Den både luktar och smakar av banankola, sirapslimpa och Kungen av Danmark (karamellen, inte monarken).

Jag tänkte skriva något vitsigt om namnet men jag låter bli det. Mitt anseende som ordvitsare har inte riktigt upprättats sedan jag på ämnet tyska städer bad någon att “ta sig  i Aachen”. Detta hade helt enkelt varit för nära den bottennoteringen.

Ölen säljs tillfälligt på systembolaget från och med den första februari tills jag har hamstrat och druckit upp dem alla.

Om jag var tvungen att testa en trappist varje dag, gud förbjude, så skulle det gärna få vara en Trappist Achel Bruin.

29,90 kronor på systembolaget, nummer 11104 i katalogen

4 Aachen av fem möjliga

2 reaktioner på ”Trappist Achel bruin (11104)

  1. Ojoj, det får bli en tur till glasbanken imorgon för att försöka få tag på något av den blonda och något av den bruna. Trots en stor faiblesse för klosteröl har jag inte testat Achel – så får jag tag på ett gäng så får de följa med mig på en tillställning i helgen, jag anar redan att de kommer göra stor succé.

  2. Nu sörplar jag också på en flaska. Jag håller med om att det kan vara den behagligaste trappisten, men jag undrar om det inte handlar om att denna faktiskt smakar öl, till skillnad från sina kusiner.

    Så med det i åtanke kanske man lika bra kan dricka vanlig öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.