Twittersvinet är dött, länge leve de korta inläggen!

 

Jag brukar säga att jag sparar tre saker till medelåldern eftersom jag har lika svårt för dem idag som jag en gång i tiden hade för mögelost och kaffe. Att jag nu (om det inte vore för missprydande bristsymtom vid skörbjugg) gärna levt på ost och kaffe uteslutande, får mig att tro att jag kan komma att uppskatta de här potentiellt tre goda tingen till fullo när jag nått ökad mognad.

Tingen är:

1. Finsprit med färg, typ whiskey, cognac etc i glas. Tycker inte illa om det men föredrar det i såser, tryfflar etc.

2. Formel 1. Bara obegripligt tråkigt.

3. Cigarrer. Ännu en gång är jag ingen aktiv motståndare men jag ser inte heller riktigt tjusningen.

Nu har jag ännu ett tillskott till denna lista. San Pellegrinos Chinotto. Svårtillgänglig, mycket vuxen smak. Som koncentrerad, kolsyrad Campari. Jag får nog vänta några år till innan nästa försök.

8 reaktioner på ”Twittersvinet är dött, länge leve de korta inläggen!

 1. Fast det här inlägget har nu växt i tre omgångar. Jag tror också ibland att jag ska skriva ett kort inlägg men så…

  Formel 1 är helt outhärdligt och kommer aldrig att vara något annat.

 2. Punkt 1 och 3 kommer nog ska du se. Jag hann bli en bit över de 30 innan jag insåg poängen med dem. Punkt 2 däremot är, som du mycket riktigt påpekar, outhärdligt. Sannolikt livet ut.

 3. Inlägget skrevs först på min iphone. Sen fick jag skriva om det efter att ha ögnat igenom det på större skärm. Sen tillkom bilden. Det är som du säger Johan, man börjar i smått och sedan växer det.

 4. Formel 1 har jag både mognat till och växt ifrån. Ni kan ha rätt i att det är aningen outhärdligt, men det är ändå så mycket uthärdligare än alla andra sporter. Ska man se någon sport tycker jag man kan välja formel 1.

 5. Hemligheten med F1 är ju som med alla sporter de där speciella tillfällena. Likt få av oss fotbollsälskare ser fram emot tradiga 0-0 i mars så är ju de flesta loppen i F1 rätt avslagna affärer.

  Men så kommer de där Inter – Tottenham 4-3 eller för den delen Japans GP och påminner oss om varför man älskar sporten. Nu har jag iofs inte en akademikers klädsamma avsmak för allt vad sport och idrott heter (men så ligger min alma mater på de brittiska öarna) men nog satan finns det plats i livet för F1.

  Dessutom kan man med fördel avnjuta just den sporten med en god cigarr och en bra mörk sprit.

 6. Tja, det finns väl för all del svenska kulturkoryféer och akademiker som uttrycker sin kjaerlighed till sport i diverse former, men F1 är ju så förbålt tradet hela tiden. I alla 78 varven.

 7. Lew: Du har fattat det jag inte förstått. Hatten av. Testa en Chinotto, the ultimate test!

 8. 1. Färgad sprit i glas är mycket bra. Något jag skulle rekommendera.
  2. Formel 1 är en fascinerande och fängslande sport. I frånfälle av evenemang som operabesök, konsert, samkväm med vänner, matlagning etc, är Formel 1 en fin förkovran att njuta av framför TV-skärmen. En klädsam sport för klädsam publik.
  3. Cigarrer av rang är goda att blossa på när lustan faller på.

  För övrigt anser jag att San Pellegrino Chinotto bör förstöras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.