Vart har alla svinen gått?

Det råder tystnad på Gödsvinet. Inläggen verkar ha helt upphört, inget nytt har skrivits här sedan jag presenterade en 7 år gammal fiskehistoria för fem dagar sedan. Tystnaden kommer sig dock inte av någon sorts förstämning. Tvärtom.

I lördags var samtliga fyra registrerade skribenter på gödsvinet samlade under samma tak för första gången sedan lanseringen i våras. Det tog förstås ände med förskräckelse.

Anledningen till sammankomsten var signaturen Jonas bröllop. Ifall någon känner till någon bättre anledning till att samla 100 personer i föreningslokal på den skånska stäppen och ge dem obegränsat med alkohol så vill jag höra den.

Jag trodde, på fullt allvar, att det skulle bli en relativt lugn kväll. Så blev det nu inte. Mina sista minnen rör en brinnande ambition att avsluta samtliga öppnade flaskor med vin så att inget skulle gå till spillo. Mängden vin uppgick till ungefär 27 liter över min förmåga och det var inte något speciellt stort fel på min förmåga när nu viljan fanns där. Ibland når man helt enkelt inte ända fram.

Naturligtvis var det hela vansinnigt roligt. Signaturen Nils var alltså där liksom signaturen Zonk, som tagit sig upp från sitt hemliga gömställe i de italienska alperna. Vi får så här i efterhand vara glada att föreningslokalen står kvar, även om Södra Sandby förmodligen aldrig kommer att vara detsamma igen. Kanske är det bäst så.

Söndagen lämnade förstås en hel del att önska i termer av energi och finmoterik. Det är egentligen först nu som jag kan röra min näsa med ett utsträckt pekfinger medan jag blundar, varför nu det skulle vara något att eftersträva. Ser säkert skitfånigt ut.

När skall då livet återvända till Gödsvinet? Mycket snart tror jag. Efter en total omstart som denna kommer nya historier att börja falla på plats närmast av sig själva. Det var bra och trevligt att möta övriga skribenter och en lång rad andra personer i förskingringen utanför inramningen av Internet. Nu återvänder oundvikligen vardagen och den här bloggen känns mer än någonsin som en del av den.

4 reaktioner på ”Vart har alla svinen gått?

  1. Jag kände att vi hade skarpt men aningen smalt gödsvinfokus under lördagskvällen. Av Gödsvinets motto “att äta, dricka och överleva” lade vi klart tyngst fokus på de två förstnämnda delarna, medan den sista fick se sig styvmoderligt behandlad. På söndagen kompenserade jag dock, och nästan all energi lades på att försöka överleva.

  2. Måste nog säga att jag tycker det kan vara svårt att få ihop alla tre delarna i mottot samtidigt. Jag tycker ofta att man först måste gripa sig an de två förstnämnda, var för sig eller i kombination och helst med avsevärd liv och lust, innan man ens behöver tänka på det här med att överleva.

  3. Ja, jo, en viss matthet infann ju sig under söndagen, onekligen. Men det var kanske inte helt oväntat.

    Får jag vara den förste att föreslå ett kategoriseringssystem för bloggen, där inlägg sorteras in under just ätande, drickande eller överlevnad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.