Viking ger mer

Det är lördag morgon och min teutonska kaffemaskin har precis klämt ur sig en dubbel espresso under högljudda plågor. Jag sippar på de sotiga dropparna medan jag går igenom veckans post, som jag hämtat men inte haft geist nog att studera förrän nu. Där är de vanliga hotbreven från Fortum och ett par särskilt obehagliga bulletiner från en förorättad internetbokhandel som kräver betalning. Mitt i allt elände sticker ett stort brunt kuvert fram. På dess kortsida är ordet Viking Line tryckt och det kan vara det vackraste jag sett på hela morgonen.

Söndagen den 29:e maj  reser vi med Cinderella, Östersjöns Lustiania. Ombord dinerar vi väl och ägnar oss åt nöjen som blir enklare ju senare timmen blir. Ett av de enklaste är att åka hiss med främmande människor och spontant börja nynna på Mikael Wiehes “Titanic” mellan våningarna.

Vår vän Bertil bestämde sig för att bjuda på frukost också, han går uppenbarligen inte att stoppa när han börjat ge. Det är så Viking Line är.

12 reaktioner på ”Viking ger mer

 1. Tack Martin, jag lovar att vi ska ha kul. Riktigt kul!

  (Jag känner mig eländig när jag kommenterar här, jag gör ju reklam för både Viagra och pokersajter på fritiden, och det känns väldigt väldigt fel att kryssa i rutan.)

 2. Tänk att dagen skulle komma då Gödsvinets eget Röde Svin går i västerled. Jag hoppas rederiet får skövla vad de sått, då ni gått fram som bärsärkar och plundrat bufféns båda långskepp. Själva kommer ni ha jämnt skägg dagen efter med att slava under blyhjälm, men det är ju inget man ror på. Hoppas ni får askul!

 3. Det väcker verkligen minnen till liv, både sånt man vill komma ihåg men glömt och sådant man helst vill glömma. Men framförallt; allt man inte kommer ihåg som man borde ha kommit ihåg. Viking Line ger verkligen mer.

 4. Jonas: Bra med ett relevant historiskt perspektiv, episkt.
  Jon: Ibland dyker det upp minnen man glömt. Hörde någon nämna Anders Nunstedt härom dagen och där var ett.

 5. Nu ska det här tåget i österled gå i kokkonstens tecken och då kan jag väl förstå valet av flytetyg. Själv är jag sedan tidig ålder (AKA långpermis från värnplikten) en varm anhängare av Amorellas 23-timmarsturer till Åbo och tillbaka. 4-bäddars insideshytt (klass C) går sistaminuten på ungefär två hubba-bubba och spriten smakar lika mycket sprit som någonsin. I vilket fall ger Viking mer (speciellt när herr Seppo Hellenius värmer upp keyboardet på tangobanan).

 6. Det hade egentligen varit smartare av er att åka båt den 21 maj, då jorden ska gå under. Att vara i en båt just då har historien visat vara en framgångsrik strategi.

 7. Kalle: Ja, exakt
  Lew: En annan avgörande faktor var att vi fick resan av Viking
  Jonas: Inte en jävla dag för tidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.