Viking gose (11746)

viking gose

Jag tänker våga mig på en kontroversiell ståndpunkt och hävda att vikingarna inte alls drack en öl som denna. Varför skulle de det? Livet på den tiden var svårt nog ändå. 

Viking gose är en speciell öl. Detta är inte ett särskilt precist omdöme men du kommer att förstå vad jag menar. Det är inte en besk utan en syrlig öl med tydligt rökiga toner av nedbrända engelska kloster.   

Smaken är komplex och överallt efter ett halvt glas. Avslutar du en hel flaska så kommer du förmodligen att vakna i en värld av tjära imorgon. Jag gillar ölen som idé och som en utmaning men jag är inte säker på att jag gillar den som öl. 

Jag kommer dock definitivt att avsluta hela flaskan

56,10 kronor på systembolaget, nummer 11746 i ktalogen

3,5 tunga knivar av 5 möjliga

3 reaktioner på ”Viking gose (11746)

  1. Det är tur att någon gör detta digra jobb att utforska svår/o-drickbara ölsorter som gose. Kanske är detta på det stora hela en öltyp som gör sig bättre i skrift än i glaset, men jag måste tillstå att det är frestande att pröva.

  2. Just denna tror jag du skulle kunna gilla på grund av dess rökighet. Den där sachsiska brygden från Rittergut som jag skrev om tidigare är i jämförelse svårare.

  3. Mmm, det är nog sant som du säger, den rökiga varianten låter onekligen mer frestande. Trots dessa varningsord finns det nog ingen annan råd än att om möjligt dricka båda i samma sittning. Får eftersöka de här två kuf-ölen på de lokala bolagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.