We’re gonna be in the Hudson.

Den 21 februari släpper systembolaget sitt tillfälliga vårsortiment. Jag ögnar alltid igenom listan med spännande nya öl som dyker upp med en regelbundenhet som bara ett statligt monopol kan se logiken i. Bourbon county vanilla stout från Goose Island är kanske den mest spännande som kommer nu, men vanilj i ölen är inte riktigt min grej. Och Sierra Nevada Jack & Ken’s Ale är lite väl magstarkt med sina 399 kr för en flaska. Det är fyrtio tusen miljarder euro!

Men med en vindögd blick slängde jag också ett getöga mot spritsegmentet av listan. Två nya sorters bourbon dyker upp, nämligen de tu avbildade ovan. De kammar man hem för ynka 550 kr flaskan, men då är det också hela trettiofemmor. Hu.

Var går egentligen gränsen för vad nördigheten får kosta?

3 reaktioner på ”We’re gonna be in the Hudson.

  1. Riktigt så dyrt är det inte. De kostar faktiskt inte 550, utan bara 547 kronor per styck. Dessutom innehåller de 375 ml, inte 350 (oavsett vad Systemet säger, läs på etiketten!). Rena kapet med andra ord!

  2. Tack för infon!

    Det är med en viss lätthet i hjärtat jag kommer att skutta till systembolaget på måndag, nu när jag vet att det inte kommer att påverka min ekonomi i närheten av så mycket som jag först trodde. Skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.