Aubergine

Aubergine är en potatisväxt och en restaurang på Östermalm. Detta inlägg handlar inte om något av dem utan om en butik på Nytorgsgatan på Söder. Det är en ganska angenäm historia.

Denna lilla butik säljer allehanda livsmedel från östra medelhavsområdet till alla södermalmsbor som inte förstått att det är SÅ 2005. Det är aldrig någon trängsel där längre.

Jag går dit med viss regelbundenhet för mezen. Butiken har en manuell delikatessdisk där en man i förkläde plockar ihop väl tilltagna meze-lådor bestående av sådär 8-9 olika röror, sallader och fyllda grönsaker. Allt är mycket färskt eller också har jag inte förmåga att känna skillnad längre.

Det enastående med meze-lådan från butiken Aubergine på Nytorgsgatan är inte den distinkta hummusen, den krispiga persiljan i grönsakrörorna eller ens de delikat risfylla tomaterna. Det enastående med meze-lådan är att den kostar 49 kronor. Inom synhåll från en bisarrt överprissatt hipsterbutik som Urban Deli. Bröd ingår!

Nu är förstås inte meze lika trendigt som det var en gång för något år sedan. Det betyder mycket. För idioter. Idioter med för mycket pengar. Personligen kommer jag att äta meze tills min hud doftar av mild turkisk yoghurt.

Fyra etnoklipp av fem möjliga

6 reaktioner på ”Aubergine

  1. Vet inte faktiskt, det har aldrig ingått någon sådan i lådan men det kan finnas ändå.

  2. nu vet inte jag om du ville tipsa om butiken, eller bara säga att som hade billigt käk… eller du kanske tippsade om butiken för dom hade billigt käk, ute eller inne who cares, du fick mig att vilja besöka den i alla fall, säg det till gubben bakom disken så kanske han bjuder dig nästa gång 🙂

  3. Saken är att jag fick tipset om butiken från en person på jobbet och sedan dess vallfärdar stora delar av min arbetsplats dit, så gratismålet borde gå till henne. Men det är definitivt ett ställe värt att besöka.

  4. Jag såg “meze” och “49 kronor”. Det inte om det är min bakgrund från det östra medelhavet eller min latenta studentsnålhet men när jag kommer hem ska jag fan äta dem torra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.