Knarkchock på Konsum

 

Do not inhale

Är det bara jag eller försöker den här limpan säga oss något? Vad den hemliga ingrediensen är kanske? Jag köpte den precis på min lokala konsumaffär och naturligtvis är jag upprörd och ledsen över det ytterst drogliberala budskap som bagaren ristat i limpans skorpa.

Jag vet vad du tänker, detta cannabislöv har ju bara fem blad? Det är ju uppenbarligen en variant av cannabis sativa och de har oftast nio och ibland sju blad. Kanske tar sig bagaren konstnärliga friheter med stjälkbladen, kanske vet han inte bättre och kanske har han blandat den hemliga ingrediensen för länge. Budskapet går fram ändå och det är hemskt.

Någonstans i världen finns det helt säkert ett löv från cannabis sativa med fem blad, detta är ju av olika anledningar kanske världens mest förädlade växt. Det har odlats fram tusentals varianter på samma enkla växt.

Kanske är den fembladiga sativan någon sydafrikansk ympning med en mild uppåtkänsla, lite som thaigräs? Någonstans på en öde sluttning i Kwazulu-Nathal växer det kanske en fembladig sativa som i den friska vinden från två världshav skapar en kvardröjande arom av saltlakrits och anis?

Det är sådant vi aldrig kommer att få veta. Vad vi vet är att Gödsvinet tar entydigt avstånd från alla olagliga droger. Vi har händerna fulla, ibland bokstavligen, med de lagliga. Ifall man någonsin testar narkotika kommer det oundvikligen att gå så här!

3 reaktioner på ”Knarkchock på Konsum

  1. Bra! Skräckpropagande är bevisligen det enda som hjälper ungdomen att hålla sig bort från den hemska hampan.

  2. Jag hoppas att du skojar om det där med 5 blad, finns gott om strains som har det. Många av dem går att odla utomhus i Sverige.
    En blandning av Sativa och Ruderalis ger t.ex. färre antal löv samt den finfina förmågan kallad “autoflowering”.

  3. Vi talar om världens mest sönderavlade växt, det finns säkert varianter som är självlysande också. Fem blad är dock förhållandevis ovanligt bland sativasorter även om det som du säger finns varianter som ser ut så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.