Backyard brew Bomble bee 17 (1458)

bumble bee

Backyard brew är Falcon/Carlsbergs hittepåmärke ägnat åt att errövra de retfulla procent av den svenska ölmarknaden som de danska bryggerikapitalisterna inte redan har lagt under sig. 

Systembolaget är nu för tiden fullt med öl från jättar som Spendrups och Carlsberg som är skapade för att efterlikna öl från mikrobryggerier trots att de tillverkas i stora volymer, med stor marknadsföringsbudget och liten originalitet. 

Det är ungefär samma sak som när JC säljer kläder med tryck som med rätt sorts fantasi kan sägas efterlikna de på kläder representerande amerikanska universitet och deras idrottslag. Massproducerad unikhet.

Personligen tycker jag inte att det är något fel med att köpa en öl från Carlsberg men tillräckligt många tycker tydligen det för att bryggeriet ska vilja kalla sig något annat ibland. Det förändrar dock inte att Bomble bee 17 är en Carlsberg. 

Denna öl från Carlsberg har en gyllene carlsbergsfärg och ett ganska friskt carlsbergsskum. Smaken är relativt carlsbergsbesk med viss smak av carlsbergshumle även om carlsbergslöftena om kraftig carlsbergshumlesmak är klart carlsbergsöverdrivna. Detta är en ganska carlsbergig carlsbergsöl. Viss carlsbergsfrukt. Carlsberg. 

2 Carlsberg av 5 möjliga Carlsberg

10,90 Carlsbergskronor, Carlsbergsnummer 1458 i Carlsbergskatalogen

4 reaktioner på ”Backyard brew Bomble bee 17 (1458)

  1. Jag nödgas parafrasera en god vän: väljer man aktivt det danska pisset har man gett upp.

    Således tar jag för givet att denna burk bara råkade stå i ditt kylskåp.

  2. Jag har köpt och druckit betydligt mycket värre burkar för vetenskapen, folkbildningen och mänskligheten.

  3. Det ska villigt erkännas att tanken inte alltid är helt närvarande när man ska plocka ner några burkar i korgen, och ibland kan nog i stort sett vad som helst man inte känner igen slinka ner. För den, likt mig, stundtals lätt disträe konsumenten är det således av yttersta vikt att någon gör sig ofoget att gå före, bryta mark, och förvarna.

  4. Som prövare har ni naturligtvis detta tunga ansvar att bära. Det är bara det att Carlsbergs skryt kontra ölets faktiska företräden måste vara en av största diskrepanserna inom alkoholnäringen. Mig veterligen kan endast Absolut vodka (en enkel halvböj i snygg kostym) göra bryggeriet rangen stridig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.