Boon kriek (89976)

boon-kriekDet finns kriek som mest av allt påminner om Bob blandsaft, det finns kriek vars syrlighet är en effektiv synergi av surkörsbär och gueze, men de mer behagliga mellantingen kan stundtals lysa med sin frånvaro. Då är det trevligt när besökare från Vällingby spatserar förbi, oförhappandes med just ett sådant trevligt mellanting. Så hav förtröstan – Boon kriek (från belgiska bryggarna Brouwerij Boon) är här för dig som vill ha ett intimt samkväm med körsbäret, och utforska dess varje nyans, sitta och suga varje droppe smak ur den, med kärnan på tungan. För öl i ordets mer alldagliga bemärkelse är det ju inte precis tal om. Men lite som ett mer vuxet alternativ till den Freeze alkoläsk man som glin drack som en liten paus, en liten uppfriskare, mellan första och andra halvdussinet rumpvarm Åbro orginal direkt från flaskan, på nån syntklubb vars alkoholtillstånd kanske inte tålt närmare granskning, ja, lite på det viset kan man ta sig en Boon kriek. Eller så kanske man kan slänga sig med den som aperitif, eller som välkyld smuttdryck soliga dagar. Se bara till att ha några öl redo, ifall lusten faller på.

Tre och tre fjärdedels episkt körsbärsäventyr av fem möjliga. Nr 89976 på monopolet.

2 reaktioner på ”Boon kriek (89976)

  1. Det blev en recension! Trots att vi prövade sådär ett dussin nya öl, lågt räknat, så har jag inte lyckats samla tankarna kring ens en enda. Men skam den som ger sig, vi får försöka igen.

  2. Jag tycker det låter rimligt, rentav rekommendabelt, med en andra testning, för att uppnå bästa noggrannhet och exakthet, i det fall man inte råkar springa på någon annan öl som ser godare ut. I vilket fall bör en ytterligare testsession definitivt organiseras, eventuellt med en smula fördröjning, då f.d. Gödsvinet syd kan behöva återhämta sig något från en nylig visit till de brittiska öarna. F.ö. hoppas vi kunna sammanställa våra noter från denna visit till ett inlägg (på temat öl, kanske föga överraskande) inom en inte alltför avlägsen framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.