Corsendonk Christmas Ale (11955)

corsendonk-christmas-aleCorsendonk är en julöl med rätt mycket skjuts i, 8.1%, och det är inte något den gör en hemlighet av, det är det första och sista man smakar, och det mesta däremellan, även om en hoper gelehallon, vörtbröd, clementiner, och brända mandlar gärna vill tränga sig fram i julruschen. Men farbror sprit är röd om näsan, han har fått sig ett par järn, och märker inget av dessa lättviktares skuffande, de får vackert hålla sig i bakgrunden.

Drickes till våldsamt söta efterrätter, julmatiné i semi-komatost tillstånd eller för att snabbt sudda ut de skarpa kanterna efter för mycket julstress.

Två röda näsor av fem. Nr 11955 på bolaget.

2 reaktioner på ”Corsendonk Christmas Ale (11955)

  1. Vad har Gödsvinet emot belgiskt öl? Jag tycker att jag ser ett mönster, det klagas på att belgiskt öl smakar som belgiskt öl. Corsendonk är ju en utmärkt dryck som är ett under av fyllighet och sötma.

  2. Här skulle jag vilja invända att av de belgiska öl jag druckit är det väldigt få som varit så överlastade som Corsendonk, denna våldsamma konkokt av sprit, gelehallon, vörtbröd, etc – möjligen hade jag nämnt Delirium Tremens (som förvisso är en betydligt bättre öl). Belgisk öl kan onekligen anklagas för att vara lite för mycket av allt, men de flesta är trots allt synnerligen återhållna och välkomponerade i jämförelse med Corsendonk.

    Tar Thomas Lunding en närmare titt på de betyg som Gödsvinet, då särskilt avd Bromma (fd. syd) delar ut, ska han även finna att belgisk öl näppeligen ligger i bottenskiktet heller. En av mina personliga favoriter, Westmalle dubbel (sorgligt nog numera borta ur fasta sortimentet), fick ju 4/5 av avd Vällingby, och jag kan bara instämma. Ser att vi saknar en recension av deras utmärkta trippel, vilket jag får åtgärda å det snaraste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.