Holy cow cranberry milk stout (11335)

holy cow

Om du vet något om Gödsvinet så känner du till min kamp mot mjölken och det strupgrepp som det vita giftet har på vårt samhälle. Jag när en annan sorts mjölkintolerans. Mjölken måste bort. 

Det är därför med blandade känslor som jag läser på etiketten till Holy cow cranberry mlk stout att den innehåller laktos. Det är en öl. Det är bra. Den innehåller laktos. Det kan aldrig vara bra. 

Nu verkar dock mjölkinnehållet vara mycket begränsat. Jag vågar tro att inga kossor skadades i produktionen av denna öl. Ölen går att dricka. Om man måste. 

Visst finns det en bismak av sur mjölk men säg den julöl som saknar den. Smaken är platt men besk och när de säger att den innehåller tranbär så ska du tro dem. Alla som någonsin beställde en drink i en bar på 1990-talet känner igen den torra syrligheten. 

Det bästa som går att säga om denna julöl är att den inte direkt smakar som en julöl. Det är dock inte samma sak som att den smakar väl. Den öl som duckat för ett smakfel kan fortfarande snubbla över ett annat. 

Holy cow cranberry milk stout är öl som på typiskt brittiskt vis utmanar konventionerna på samma självklara sätt som den goda smaken. Drick den om du vågar men skäms inte om du låter bli.

29,40 kronor på Systembolaget, nummer 11335 i katalogen

2 Metropolitan av 5 möjliga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.