Gödsvinet levererar

Jag har redan tidigare skrivit om företag som kör hem matkassar med kravmärkta (dyra) livsmedel som exempelvis ekologiskt odlade (insektsangripna) grönsaker (rotsaker) till medvetna (poserande) konsumenter (konsumenter). Det ämnet är avklarat och jag tänker inte ägna mer energi åt att förstå hur någon frivilligt och dessutom mot betalning utsätter sig för sådant förmyndarskap. Företagen som säljer matkassar blir bara fler hela tiden och de har uppenbarligen träffat en åder att suga från länge än.

Det är i sådana här situationer som de dåliga förlorarna skiljs från de opportuna. Vi på Gödsvinet tillhör utan vidare den senare kategorin och för att tala för mig själv är jag den första att hoppa på bandvagnen. Naturligtvis måste vi vara med i den här utvecklingen när vi nu varken kan stoppa eller ens förstå den. Det är därför jag med stolthet och ett visst mått förvirring nu kan annonsera Gödsvinets intentioner att börja sälja färdiga veckokassar med mat för hemleverans till utvalda delar av Vällingby centrum.

Om man ser till vilken sorts mat som de existerande matkasseföretagen säljer och vilken mat som människor på Coop Extra i Vällingby köper så går det att se ett ledigt marknadssegment stort som en buss. Matkassarna har nästan genomgående ett ekologiskt tema. De erbjuder säsongens närodlade grönsaker utan att ens fundera över vad det innebär i ett land där man bara odlar gran på vintern. Ett annat tema är hälsosam mat och ett tredje är att den kräver tillagning.

Det är kanske sådan mat som folk tror att de vill ha. Åtminstone vill de tänka det och framför allt vill de att det ska framstå så. Vi på Gödsvinet vet förstås bättre. Vi tror att du egentligen inte är så sugen på rotsaksgratäng. Vi tror att du känner för att doppa pommes frites i en literspann med bearnaise. När du säger att det är ljuvligt med säsongens selleri vet vi att du hellre hade somnat framför På Spåret med en bytta Ben and Jerry i famnen. Vi inte bara vet det, vi är beredda att basera en hel affärsverksamhet på den vetskapen.

Vi erbjuder snabb leverans men leveransen kommer ändå aldrig att bli så snabb som kolhydraterna vi säljer. Minns du när du kunde äta vitt bröd med massor av smör och apelsinmarmelad på? Du kan det igen nu. Bara slå en signal. Fibrerna är inte din mages bästa vän längre. Frukt är inte godis längre. Från och med nu är det du som bestämmer.

Vi kommer att erbjuda sjukt besprutade frukt och grönsaker som skördats av papperslösa flyktingar på den ockuperade Västbanken under överinseende av Halliburtons opiumberoende barnsoldater. Ingvar Kamprad kommer aldrig förlåta oss för att vi kom på det först.

Alla våra produkter innehåller en hälsosam dos av säsongens alla transfetter. Sa jag hälsosam? Stryk det. Maten är processad och allt du behöver för att njuta av dem är en mikrovågsugn och alkoholism. Till helgen slänger vi med ett par paket röda Prince åt barnen. Herregud, idéerna bara fortsätter att komma. Vi är något riktigt stort på spåren.

Linas matkasse tillhör det förgångna och Framtidens mat är redan dåtid. Från och med nu är det Gödsvinet som levererar.

5 reaktioner på ”Gödsvinet levererar

  1. Transfetter har många fördelar. Det är bara så synd att vi inte talar öppet om dem.

  2. Jon: Debatten är så ensidig, allt vi i transfettlobbyn begär är att båda sidors argument tas på lika stort allvar.
    Nicke: Ditt namn har förts till kundregistret.

  3. Varje gång jag sätter tänderna i en av Riddarbageriets crossianter, mättade på smör, tillsammans med riktigt god jordgubbsmarmelad, tänker jag på hur bra mat det är. Fantastiskt.

  4. Bra rutet Johan! Med alla dina klockrena affärsidéer är det bara ett mysterium att du inte är miljonär än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.