Den bästa kebabpizzan

Det har ju tidigare konstaterats att svenskar är stora lokalpatrioter vad gäller just kebab. Jag tänkte här vidga tesen till att detta även gäller kebabpizzan, denna kulinariska storhet. Med stöd av ett data-set där vi gjort stickprov i såväl rikets största stad som Lund, vill vi här presentera den okrönta konungen, kebabpizza med stark- och vitlöksås, från pizzeria Avesta i Lund. Som kan anas på bilden har redan en enda slice ett kaloriinnehåll värdigt en polarutforskares diet, och de övriga smakerna gör vackert detta en aning mindre påfallande, så att både den goda smaken och reptilhjärnan får sitt. Precis som en kebabpizza ska vara, med andra ord.

Fem perfektioner av fem möjliga. Detta är kebabpizze-zenit, acceptera inga substitut.

2 reaktioner på ”Den bästa kebabpizzan

  1. Tidigare fanns det de som menade att närliggande pizzeria Valentino var bättre men det ju rätt många år sedan den rivaliteten.

  2. Mmm, de två brukade definitivt hållas som de främsta vad gäller kebabpizza. Får bli ett stickprov nästa gång jag är i stan. Annars var väl en avgörande faktor ofta att Valentino till skillnad från Avesta hade utkörning, och eftersom pizzasuget gärna var som värst när man återhämtade sig från en eller annan öl dagen innan, så..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.