Kwak (1664)

kwakKwak är kanske lika känd för sitt tokroliga glas som sin smak. Sen är den förvisso en aning anonym (man skulle kanske kunna säga att den påminner om en leffe), om än inte dålig. Den klockar in på myndiga 8.4%, och är maltigt rund, god och fin, men med lite motspjärn, en beska i red beer-stil, och det porlar ordentligt på tungan, fräser, sprätter och bubblar. Den har en viss jästighet, men det är behagfullt i sorten. Således lyckas den distrahera från procenthalten, och håller sig upprätt trots att den är så lastad med både alkohol & sötma att regalskeppet Vasa verkar stabilt i jämförelse.

Tre svajande glas av fem möjliga. Nr 1664 på systembolaget.

2 reaktioner på ”Kwak (1664)

  1. Tre svajande glas tycker jag var snålt. Det är trots allt svajet i smaksamansättningen som är behållningen med Kwak. Det kanske inte är min favoritbelgare men det är en klassiker i alla fall.

  2. Det är absolut ingen dålig öl, nej. Möjligen lägger jag in en något annan innebörd i 3/5 än andra: för mig innebär det fullt godkänt, en trevlig öl jag gärna dricker igen. Medioker eller trist öl hamnar under 3. Riktigt bra öl hamnar över. Så personligen känner jag nog att Kwak är just en trea, och inget annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.