Kontextens makt

biscara2På Gödsvinet har vi alltid gjort vårt bästa för att inte låta objektivitet eller faktakoll komma i vägen för en god historia. Icke desto mindre kan man ju efter ett visst antal druckna öl få intrycket att man vet vad man tycker om vad som är i glaset. Och det gör man ju. Saken är bara den att glaset inte är i ett vakuum, det är inte ensamt på en öde ö, det är i en varm, vänlig hand, och handen sitter på en arm, på en person som är på en plats, på ett humör, på pickalurven, mer eller mindre. Det är ingalunda så att Gödsvinet syd inte varit varse om dessa faktum. Deras fulla kraft har kanske däremot underskattats. Exempelvis är det två väldigt olika saker att intaga en öl, säg till exempel en Biscara, bara för att ta en i högen, som veckans första öl en varm solig fredag nere i söder, eller som tredje eller fjärde öl för kvällen, efter en Epic Ipa. Man skulle kunna säga som så att den förra av de två situationerna är lite mer till Biscaras fördel. Kanske blir betyget lite därefter.

Gödsvinet syd får därför flagga för att framtida inlägg huvudsakligen kommer mogna och växa fram i en helt annan kontext. Från en solig italiensk söder kommer vi att relokalisera till den fjärran norr, Hyperborea, till svearnas och götarnas huvudstad. Vi talar alltså om Stockholm. Än har det inte avgjorts exakt var bopålarna ska slås ner lite mer permanent, men inom kort ska Gödsvinet syd ändå bli.. Gödsvinet Norr 3? Det får dryftas på nästa svinmöte, om inte förr. Sen får framtiden utvisa vilka intryck och runtikringfaktorer som kommer vara mest utmärkande för denna nya hemort. Kanske är det mindre troligt att här råka på en bar, där man vid en förfrågan om en gin & tonic, får svaret “vi har bara de drinkar som står i drinklistan”. Men man vet ju aldrig. Kanske har Stockholm och de bitar av Italien som trängs runt alpernas fötter mer gemensamt än man först skulle kunna tro.

3 reaktioner på ”Kontextens makt

  1. Ska detta inlägg ses som en distansering till dina italienska recensioner, att de skall ses i din situation som boende i just Italien och att vi således kan vänta oss andra ställningstaganden nu när du också ansluter i huvudsstadsregionen? Vad gäller namnen på de olika Stockholmskontoren så tror jag inte att det behöver vara ett problem. Vi här på Gödsvinet Vällingby (för tillfället Gödsvinet Vällingby-München) anser ändå bara att Stockholm är en bråkig förort till vårt idealsamhälle i väster, så namnet “Gödsvinet Stockholm” kan du, Nils och Daniel slåss om (eller dela kanske).

  2. Distansering hade jag kanske inte sagt, men man får kanske ha i åminnelse att i ett land av vatten (och vin) kan även en enkel öl vara kunglig. Därmed inte sagt att bra och dåligt byter plats bara för att utbudet förbättras – men kanske höjs ribban något.

    Angående namnet känner jag att ett såpass tungviktigt spörsmål måste få dryftas noga, växa fram, så att säga. Eller helt enkelt avgöras i den stund kringflackande mellan tillfälliga kvarter överges för en permanent bostadsort.

  3. En annan möjlighet hade ju varit att helt enkelt låta Gödsvinet Vällingby-München ta över som Gödsvinet Syd. Stora möjligheter till förväxling och förvirring är inget att fästa sig vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.