Republik nu

Mitt inne i en avskymd del av Göteborg där inget annat ligger, ligger Ölrepubliken. Återigen har jag alltså, till ingens förvåning, besökt en specialiserad ölpub.

Ölrepubliken har en modern och fräsch framtoning. Här finns inga Bishopsliknande ambitioner att framstå som en inrökt engelsk pub fast med rena toaletter. De har ett halvplan till övervåning där man kan äta, dricka och se ner på pöbeln. Ölutbudet är som väntat bra. Varken mer eller mindre.

Maten som serveras är typiskt vanlig pubmat, men den fish’n’chips som jag åt kan vara den bästa jag ätit någonsin. Hamburgarna är också fina, och de har en handfull andra rätter också.

Sammanfattningsvis aningen attitydlöst, men med bra kvalitet. Fyra härligt svängiga ordvitsar av fem möjliga.

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad , , , , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

2 Responses to Republik nu

  1. Magnus säger:

    Ja, visst känns det lite som mitt bland ingenting, och så häromdagen hamnade jag på Thörnströms Privata Rum, som ligger alldeles runt hörnet. De hade ett riktigt trevligt julbord, dock inte lika bra öl som republiken.

  2. Lew säger:

    Om jag av någon märklig anledning skulle finna mig i Göteborg så kommer denna plats besökas, om inget annat för fish n’ chips. Är den bättre än den man får på Allan Water Café så kommer jag omvärdera min hittills väldigt fientliga inställning till staden.

    http://www.allanwatercafe.co.uk/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.