Om Gödsvinet

Gödsvinet är en blogg med en tanke och en dag kommer vi att finna den. Tills dess fortsätter vi skriva djupt socialrealistiska vinrecensioner, profetiska orationer om framtida matlagningstrender, problematiserande av öletiketters politiska framtoning och alkoholdimmiga restaurangtips. Allt om mat och dryck du inte visste att du behövde veta, helt enkelt.

Gödsvinet skrivs av fem personer som glömt varför. De är spridda i en axel över Sverige, från Stockholm i norr, via Gotland, till Malmö i söder. På detta sätt slipper de stöta på varandra mer än vid den årliga sammankomsten på restaurang Djuret i Stockholm, där Gödsvinet en gång skapades.

Välkommen till Gödsvinet! Det handlar om att äta, dricka och överleva.

8 reaktioner på ”Om Gödsvinet

 1. Sin is the new virtue, som Daniel Sjöström så snyggt sammanfattade vår verksamhet.

 2. Hej,

  Jag och mina kollegor jobbar åt en kund som är intresserad av att komma i kontakt med bloggare som skriver mycket om mat. Vi vill nå ut till de läsarna som ni har på er blogg.

  Jag undrar om ni skulle vara intresserad av möjligheter att skriva sponsrade inlägg? Just nu håller vi på att marknadsföra http://www.någon_ointressant_spamlänk.com, en tjänst som gör det möjligt att boka bord på restauranger, än så länge främst i Stockholm, via internet. Det är gratis och efter bokning kommer en bekräftelse direkt. Det finns dessutom en app för både Android och iPhone.

  Vi ser helst att ni heller inte skriver ett allt för positivt inlägg. Det är alltid helt upp till er vad ni vill skriva. Det är också helt upp till er om ni vill berätta för era läsare att det är ett sponsrat inlägg. Det är bara ”familjevänliga” varumärken och produkter, så ni kan alltid förvänta er kvalitéprodukter och berättelser från kända eller etablerade företag.

  Kolla in sidan och om ni tycker att det här låter intressant så hör av er så berättar jag gärna mer detaljer.

  MVH
  Julia Hempel
  Emerse Sverige AB

 3. Angående # 2:
  Hoola Bandoola Band var nog inte så fel på det en gång i tiden: http://www.youtube.com/watch?v=OOWyaXJ50IU&feature=related

  Även om det vetenskapliga och den riktigt djupa analysen på Gödsvinet ibland kan diskuteras så hoppas jag att ni aldrig hemfaller åt frestelsen att ta betalt för att skriva något lagom bra om något som man inte gillar och helst inte låtsas som om man får betalt för att ljuga. Julia och hennes företag tycks i alla fall inte ha några moraliska betänkligheter i den riktningen.

  Fortsätt med er härliga oberoende stil!

 4. Tack för uppmuntran, Gunnar. Du har inget att oroa dig för, vi har bara inte hunnit bemöta detta än. I min mening går affärsidéen som Julias företag för rakt emot själva poängen med en blogg. Fast kanske är det naivt att se bloggen som fenomen som en möjlighet till frisinnade kommentarer som når bortom vad som går att sälja? Den tiden är kanske över nu när det blivit en affärsidé att rekrytera bloggar för marknadsföring? Gödsvinet kommer dock inte att ägna sig åt så små saker som billig säljpresentation av saker någon PR-byrå får pengar för att förpesta internet med. Vi har efter ett kort svinråd kommit fram till att vi inte har någon anledning kvar att skriva om vi inte gör det fritt, självständigt och på ett sätt som roar oss av anledningar vi inte vill analysera.

 5. Själv blev jag så paff av detta att jag inte kan se något vettigt sätt att bemöta det. Troligen kommer vi låta det här inlägget, som troligen var menat som ett privat mail, ligga kvar här till allmänhetens beskådan, som ett monument över bloggfenomenets kommersialisering.

 6. Vill gärna tipsa herrar svin om denbrunamaten.se. En hyllning till och återupplivande av er barndoms kulinariska universum. Särskilt rekommenderas från fyllt vitkålshuvud och nedåt på startsidan. Smaklig spis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.