Den Fentimanska familjen ruvar på en hemlighet. De själva kallar den ”Fentimans Fearless Fermentations”. Som en kinderöveraskning väntar ett lager mäsk i botten på din uppfriskande läskeblask. Annorlunda smakar det men det är ju inte alltid samma sak som bättre. Om man råkat ägna dagen åt humana avföringsodlingar inklusive jästkulturer hjälper det inte att man följer instruktionerna och vänder på flarran några gånger innan första klunken. Faktum är att jag snarast ångrar tilltaget, nu singlar ju små jästflingor runt i min viktorianska citron, ört och ingefärsläsk!
Bah, det var inte alls det här jag var sugen på. Tur man köpte en bit St Agur också, de vet hur man krämar det bästa ur sitt mögel!
Flaska: 4
Smak: 1
Känsla av exklusivitet/gödighet: 3
Nils subjektiva drickupplevelse: 2
Stensubjektivt totalbetyg: En viktoriansk surkart av fem möjliga.
Den behöver uppenbarligen en skvätt gin, låt vara att det är sant för de flesta livsmedel.
Dina läskeblaskrecensioner är ett klart uppfriskande avbrott mot den annars alkoholtyngda trenden här på svinet. Keep em coming Nisse!
Will do
Hej!
Vad tråkigt att du inte tyckte om drycken. Smaken är som sagt olika. Jag vill dock bara klargöra att fällningen inte är ”mäsk” utan ett resultat av en hantverksmässig produktion. I fällningen finns visserligen lite jäst men framförallt rester från ingefäran som använts vid bryggningen. Varför det över huvud taget är fällning i beror på att Fentimans inte filtrerar sin dryck utan håller den så naturlig som möjligt och faktum är att i fällningen finns massa smak. Den är lika ofarlig som fällningen i till exempel ett vin. Kul att du tar upp även alkoholfritt!
/David
Bonasitis AB, importör i Sverige av Fentimans drycker.
Hej David! Min subjektiva upplevelse av er läsk är just subjektiv.
Tycker ni har en kul och annorlunda produkt, annars hade jag inte bemödat mig att testa den.
Efter ditt vänliga förtydligande skall jag ge Fentimans en chans till. Ber att få återkomma i ämnet.