Bilder från sommaren

Såhär års när det regnar småspik horisontellt kan det vara bra att påminna sig om vad man förlorat, om en tid på året när man kan vara utomhus utan att ägna sig åt avancerat självplågeri, och såna saker som halka eller vinterdäck känns ofantligt avlägsna. Se till exempel på Axela, ett ganska genomsnittligt stor stark & entrecote-hak på söder. Man kan sitta och svenna loss med bea och en kall Carlsberg under lövverket och lyssna på bilarnas stillsamma  dån på Götgatan ett stenkast bort och bara njuta av att det börjat svalna framåt kvällen, ja, känna sig lite som om man bor på någon lite mer beboelig plats än vår mestadels iskalla och ogästvänliga nord.

Det är på inget sätt något glassigt ställe men som sommarminne fungerar det utmärkt, det är sådär precis lagom ouppnåeligt och man börjar fundera över hur mkt flygskam man kan förtränga för chansen att på ett njutbart sätt äta utomhus igen inom de närmsta sex månaderna. De flesta semesterorter kan mycket väl förse en med fullgoda substitut till såväl köttbit som Carlsberg, om inte bättre, och när man är tillbaka kan man väl klara sig ännu ett tag innan insikten om behagligt väder passerat sin halveringstid och liksom försvunnit ur medvetandet och man åter är fast i tanken på omvärlden som ett grått och kallt elände man måste genomleva i evinnerlighet innan det finns hopp om livet igen.

Fyra sommarminnen av fem möjliga. Prisvärt för vad man får, om man är sugen på det.

2 reaktioner på ”Bilder från sommaren

  1. Jag som tror mig om att ha rätt bra koll på Söders sunkhak kunde inte placera Axela, så jag kollade det upp på Google Maps. Och se på tusan, det var en välbekant lokal. När jag gick på Åsö högstadium tvärs över gatan var det nämligen inte en krog utan en sån där närbutik med porr och sannolika kopplingar till jugoslaviska maffian som verkar vara på utdöende i innerstan numera. Men deras lösviktsgodis var billigt och ett utmärkt substitut till skollunchen. Så jag har varit där åtskilliga gånger men aldrig käkat entrecote. Kanske dags för ett återbesök?

  2. Ja det gav inte intryck av att vara ett särskilt gammalt eller invant ställe, inuti såg det snarare stramt och wannabe-fint ut än insuttet. Jag är osäker på hur stället står sig utan sin uteplats men om du har vägarna förbi får du lämna en rapport!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.