Brewdog There is no Santa (11178)

Av alla bryggerier som säljer julöl genom systembolaget i år, och de är många, är det nog Brewdog som bäst fångat den där riktiga julkänslan. Som självutnämnda punkare ger de förstås fingret åt denna den mest förhärdat vidriga av alla helger och det gör de rätt i. På etiketten till säsongens There is no santa skriver de att ölen skall betraktas som “A Santa’s little helper for all those battling through the festive season”. Det är ett julbudskap som jag kan ställa mig bakom.

Julen är en högtid med många utmaningar och nästan alla av dem blir lättare med en flaska från Skottland. Julmusik, fet mat, dåligt väder och barn med tindrande ögon, det är en skräck som aldrig upphör. Säg ja till alkohol i jul, för barnens skull. 

There is no santa är dessutom en förhållandevis god julöl. Den är smakrik men inte söt vilket håller de annars ganska vilda smakerna i schack. Den smakar av torkad frukt, avslagen julmust, ingefära, nejlikor och enbär men inte mer än att man kan leva med det. 

Varje gång jag dricker en kryddad julöl funderar jag på hur den hade smakat utan kryddningen och varför jag helt enkelt inte köpte en sådan öl istället. När det är en There is no Santa från Brewdog så låter jag dock inte de tankarna förstöra min dag. Detta är en god öl, med eller utan julkryddor. 

19,90 kronor på systembolaget, nummer 11178 i katalogen

3,5 grinch av 5 möjliga 

2 reaktioner på ”Brewdog There is no Santa (11178)

  1. Äh, det där var väl inget punköl! Det var ju så publikfriande så allt som fattades var lite blått hav, några båtar och en schysst solnedgång! 😉

  2. Drack den igår och måste säga att jag blev positivt överraskad!
    Väntar fortfarande på pingvinen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.