Dead Pony Club (11913)

dead-pony-clubSchysst, skarp session beer? Sedär en öl-nisch som inte precis är överbefolkad. Brewdog har ju tidigare gett oss en fullt drickbar, för alkoholfri öl faktiskt njutbar brygd i Nanny State. I Dead pony club har de istället skapt en ale precis över folkölsgränsen, på 3.8%, och det visar sig vara en närmast magisk gräns, för det känns som en starköl. Sen är det förvisso inte någon särdeles krutig eller övermåttan karaktärsstark sådan, ingen belgare eller dubbel-IPA, men istället för en folköl? Då är den gudomlig, och vi kan bara hoppas att fler bryggare följer Brewdog i fotspåren och experimenterar med öl i den här viktklassen. Det enda jag skulle säga till dead ponys nackdel vore möjligen att den var godare innan en bekant till mig pekade på ett tydligt drag av mangojuice. Suggestionens makt är otvetydigt stor.

Tre och en halv tropisk frukt av fem. Nr på 11913 systembolaget (där den dock saluförs på burk).

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Trackbacks är avstängda.

5 Responses to Dead Pony Club (11913)

 1. Kalle säger:

  Vill man ha den i flaska kan man (så länge lagret räcker) köpa den aktuella Brew Dog-fyrpacken. Köp av dessa rekommenderas alltid.

 2. zonk säger:

  Bra, Kalle, att du slår ett slag för de som föraktar burköl. Fyrpacken har av en eller annan anledning aldrig hamnat i min korg, så deras fördelar jmf med styckvis köpt öl får jag lämna till andra att utreda.

 3. Kalle säger:

  Fyrpacken är fyra olika öl 🙂

 4. zonk säger:

  Huruvida detta är en fördel eller en nackdel antar jag beror på lynne och humör, men det är hursomhelst bra att du reder ut begreppen, Kalle! Din anda för konsumentupplysning står inte Gödsvinets efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.