DN försöker igen och igen och…

Vi närmar oss raskt en brytpunkt då tidningarnas artiklar om mat oftare handlar om andra aspekter av den än ätandet. Idag kan vi i en enda tidning, Dagens Nyheter, läsa om irländsk köttfärs, whiskeysill, beskattning av konstgödsel, en TV-kock som säljer farliga tänger, att samma kock inte fungerar i den amerikanska södern och min favorit: att avbildningarna av Jesu sista måltid avbildas som allt större med åren.

Allt detta var ändå i Dagens nyheter, en tidning vars kunskaper om mat det altså finns all anledning att ifrågasätta.

Jag börjar bli allt mer säker på att mat är den postmoderna världens sista gemensamma samtalsämne. Eller att det är ett billigare  att fylla tidningen med inköpta historier som dessa jämfört med exempelvis nyheter från 20-30 utrikeskorrespondenter runt om i världen som på 1960-talet. Något av de sakerna.

Liknande inlägg:

Publicerat i Okategoriserad. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

4 Responses to DN försöker igen och igen och…

 1. Jonas säger:

  Tack och lov. Vad skulle vi annars göra på den här bloggen?

 2. Johan säger:

  Vi skulle skriva inlägg vars enda syfte var att pressa in så många länkar till DN som möjligt.

 3. zonk säger:

  Så nu hittar folk till DN om de googlar på ”oseriös journalism” + ”gödsvin”, eller nåt? Fan, det här får vi göra mer av!

 4. Johan säger:

  Jepp, det är dem man vill nå. En annan sak är dock att man blir länkad till från DN, SVD och ett par andra om man pingar sig manuellt eller automatiskt på twingly efter att ha gjort inlägget. http://www.twingly.com/ping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.