En överdos 80-tal

housefoyer

När 90-talet var ungt var många rörande ense om hur förskräckligt det föregående årtiondet hade varit, i varje fall stil- och modemässigt. Fördömandet var i stort sett enhälligt. Det var någon enstaka själ som såg ljuset, dock, och höjde ett varningens finger: ju kraftfullare man puttade från sig åttitals-pendeln, desto kraftigare skulle den komma tillbaka och fördöma någon oklar framtid. Om något hade kunnat hindra den veritabla flodvåg av nostalgi, retro och vurm för 80-talet som på senare år sköljt över oss är dock oklart. Kanske var det lika ofrånkomligt som årtiondet självt?

Med detta sagt vill vi dela med oss av en riktig godbit från detta bjärt färgade årtionde – ett hus som stått som en tidskapsel sen det byggdes, 1988:

http://galleries.buffalonews.com/default.aspx?id=4577

Som soundtrack till denna upplevelse föreslår vi en recent synthwave-dänga som kan få fungera som fond till en riktig 80-talsöverdos:

2 reaktioner på ”En överdos 80-tal

  1. Det är som någon sa på den Blekingska nationens klotterplank en gång för länge sedan: Vi har alla ett ansvar att minnas 80-talet så att det aldrig kan hända igen.

  2. Jag måste erkänna att jag nog har trillat dit. Jag började se 80-talsrullar för att elakt skratta åt dem, men ju längre det har fortgått, desto mer inser jag att jag på nån nivå verkligen gillar 80-talet. Jag har till och med försökt se på Miami vice, bara en sån sak. Ta det som en varning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.