En tvåårig kulting

Det är idag det händer. Det är idag vi fyller två.

När Gödsvinet ger sig ut på sitt tredje levnadsår är det med mer självinsikt och tillförsikt än någonsin tidigare. Svinet är inne i en fas av existensialistiska grubblerier, och den här födelsedagen har föregåtts av en djup diskussion om nämnda bloggs plats på jorden.

Vad gör vi här?

Jubileumsinlägget, detta alltså, är definitivt mindre pampigt och högtravande än det förra, för exakt ett år sedan. Det blev inte ens en svulstig middag på restaurang Djuret. Istället en ost- och skinksmörgås framför tv’n med en vilsen blick. Det är så mycket vi inte vet om oss själva.

Nåväl. Svinet må grubbla, men ur tvivlets aska kommer ett nytt svin att resa sig. Vi på redaktionen har ju trots allt en uppgift att fylla. En disträ redaktör kläckte under ett möte ur sig “vi har inget att berätta och vi gör det utmärkt”, och så är det ju. Det Ranelidska förhållningssättet “ingen annan blogg kan göra det vi gör” skulle vara för självgott för det blygsamma svinet, men ibland undrar jag om det inte är sant.

Så välkommen till år tre och ett pånyttfött Gödsvin. Kanske kommer du inte ens att märka någon skillnad mellan det nya och det gamla svinet, kanske kommer du knappt att känna igen dig. Det är icke desto mindre nyfött. Det finns energi, självinsikt och vilja nu mer än någonsin. Fritiof Nilsson Piraten sa “Det finns ingenting, som inte hänt, men mycket som inte berättats”. Och det är ju så mycket vi inte berättat än.

Det handlar om att äta, dricka och överleva.

3 reaktioner på ”En tvåårig kulting

  1. Ja, grattis på födelsedagen, var ni nu är! Skönt att se att åtminstone något av Blekingska Nationens gamla olämpliga anda lever vidare i denna blogg.

  2. Kan glädja våra horder av läsare med att Gödsvinet faktiskt fick ett litet filialfirande i lördags. Daniel återkommer med detaljer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.